Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2019 9:41
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka zná dalšího soupeře. Postaví se mu veterán UFC, který dostal trest za doping

SPORT JIŘÍ PROCHÁZKA
Uložit Uložené

Dalším soupeřem Jiřího Procházky bude C.B. Dollaway, kontroverzní zápasník, se kterým se pojít dopingová kauza.

Český samuraj Jiří Procházka (25-3) již zná jméno svého nadcházejícího soupeře. Tím se stane americký zápasník C.B. Dollaway (17-9), který má na kontě 20 zápasů pod hlavičkou nejslavnější MMA ligy světa UFC. Utkají se 31. prosince v japonské Saitamě na tradičním silvestrovském turnaji organizace Rizin, kde Procházka drží pás pro šampiona polotěžké váhy (do 93 kilogramů).

Na nejlepšího domácího bojovníka tak čeká další náročný souboj, do kterého by však měl nastoupit z pozice favorita. Kromě mistrovského pásu se totiž může pyšnit i fenomenální formou a dlouhou šňůrou neporazitelnosti, která trvá už od roku 2016. Na kontě má v tuto chvíli 9 výher v řadě

Doporučeno
Nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka vyhrává další zápas! Soupeře ukončil v 1. kole Nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka vyhrává další zápas! Soupeře ukončil v 1. kole 12. října 2019 13:54

Dlouhou dobu se spekulovalo, že příštím soupeřem Jiřího Procházky by mohl být šampion asociace Bellator MMA Ryan Bader, k tomu však nakonec bohužel nedojde. Podle deníku iSport.cz se japonská organizace s americkým bojovníkem nedohodla na vzájemně přijatelných podmínkách.

Jméno C.B. Dolloweye je však poněkud kontroverzní. V minulosti totiž neprošel několika testy antidopingové asociace USADA, která v jeho těle objevila stopy po nepovolených peptidech nebo růstovém hormonu. Samotný bojovník však vědomé užití látek zvyšujících výkon odmítá.

Tak jako tak měl ovšem trest pro Dolloweye platit až do 13. prosince roku 2020, přesto se jej ale japonská organizace Rizin rozhodla podepsat. Pro Procházku se bude zároveň jednat o poslední zápas v rámci smlouvy s organizací a poté by mohl přijít očekávaný přestup do organizace UFC, která o něj již v minulosti projevila zájem. 

Domů
Sdílet
Diskuse