Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2019 10:10
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Captain Marvel je filmem s největším počtem chyb za rok 2019. Avengers: Endgame skončilo druhé

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Autorům prý uniklo až 59 chyb a nepřesností. Většina souvisí s dějem zasazeným do roku 1995.

V roce 2019 vzniklo mnoho filmů. Některé se povedly, nad dalšími naopak diváci po celém světě jen ohrnuli nos. 

Captain Marvel (CSFD 71 %, IMDb 6,9/10) patří do té lepší poloviny, ale portál ComicBook píše, že tvůrci, nebo minimálně režisérská dvojice Anna Boden a Ryan Fleck, trochu odflákli kontrolu výsledného díla. Jde totiž o film s největším počtem chyb za posledních 12 měsíců.

Captain Marvel je filmom s najväčším počtom chýb za rok 2019. Endgame skončila druhá
Captain Marvel je filmom s najväčším počtom chýb za rok 2019. Endgame skončila druhá Zdroj: Marvel.com

Web MovieMistakes.com je za přibližně dvě hodiny promítání napočítal 59. Za zmínku stojí také fakt, že na druhém místě s 52 chybami je další marvelovka Avengers: Endgame.

Hodně z chyb v Captain Marvel souvisí s tím, že děj filmu se odehrává v roce 1995. V záběrech ale uvidíš několik předmětů, které v té době ještě neexistovaly. Má jít o filmy First Knight nebo Junior na poličce v obchodě Blockbuster Video, druhou funkci klávesy F11 na klávesnici, do které ťuká Nick Fury nebo dokonce Windows 95. Ten vyšel až 24. srpna 1995, ale ve filmu se používal už dva měsíce předtím.

Doporučeno
Před a po CGI: Vytvářeli schopnosti Captain Marvel i muži s plamenomety? Před a po CGI: Vytvářeli schopnosti Captain Marvel i muži s plamenomety? 25. června 2019 12:48

Autorům je třeba přiznat, že některé z těchto chyb by bylo možné vysledovat jen těžko a miliony párů očí diváků po celém světě mají početnou výhodu.

Méně výmluv se dá vymyslet při chybách v posloupnosti záběrů. Když Vers prochází houfem lidí po vystoupení z vlaku, jde například okolo muže čtoucího noviny. Ale v dalším záběru je opět před ní.

Zajímavé je i setkání Vers a Nicka Furyho v baru. Vers tam totiž šla okamžitě po ukradení motorky, ale Fury se tam dostal už dříve. Mezitím dokázal zjistit podrobnosti o zloději, spojit ho s případem a prozkoumat celou historii internetového prohlížeče. Buď cestuje rychlostí světla, nebo se Vers někde pořádně ztratila.

Domů
Sdílet
Diskuse