Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2019 12:48
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Před a po CGI: Vytvářeli schopnosti Captain Marvel i muži s plamenomety?

Před a po CGI: Vytvářeli schopnosti Captain Marvel i muži s plamenomety?
Zdroj: Marvel Cinematic Universe
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Pro špičková studia není v rámci CGI už téměř nic nemožné.

Možná se ti to ani nezdá, ale milovaný Samuel L. Jackson je už 70letým starým pánem, který však v Captain Marvel musel ztvárnit mladší verzi agenta Furyho. O jeho přeměnu se postarala společnost Lola Visual Effects a při změně Jacksonova vizuálu měli podle Fame Focus nejvíce čerpat z thrilleru 187 (1997), kde si Jackson zahrál postavu Trevora Garfielda.

Doporučeno
Pavel Kacerle pracuje pro Marvel. V domě Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgardu pracoval 15 hodin denně (Rozhovor) Pavel Kacerle pracuje pro Marvel. V domě Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgardu pracoval 15 hodin denně (Rozhovor) 6. května 2019 14:49

Superschopnosti Captain Marvel byly ve filmu vytvořeny zkušeným studiem Industrial Light & Magic (Aquaman, Avengers: Engame), které se mimo jiné postaralo i o tvorbu vesmírných lodí rasy Kree. Níže přiložené video ti dá také odpověď na to, zda při natáčení vlakové scény za Brie Larson opravdu stáli dva muži s plamenomety.

Moderátor od Fame Focus si dále posvítil i na CGI zpracování kočky jménem Goose. Věděl jsi o tom, že pravá kočka byla přítomna pouze přibližně v každém pátém záběru? Vizuální efekty pokročily natolik, že si nepřítomnost skutečného zvířete ve většině záběrů (útok s chapadly nepočítáme) diváci prakticky ani nevšimli. A co ty?

Detailnejšie porovnanie záberov pred a po CGI

Domů
Sdílet
Diskuse