Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2019 12:26
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Českému youtuberovi s 300 000 odběrateli ukradli účet. Jeho kanál teď vysílá podvodný stream o kryptoměnách

TECH
Uložit Uložené

Roth Wellden přišel o svůj účet na YouTube.

Český youtuber Adam Jícha alias Roth Wellden se stal terčem hackerského útoku. 23letý tvůrce videí o tom své fanoušky informoval prostřednictvím svého instagramového profilu, kde jej sleduje 60 tisíc lidí. Na YouTube měl dokonce více než 300 tisíc odběratelů. O svůj účet podle vše přišli i někteří další youtubeři z Evropy. 

Doporučeno
Nejbohatší youtuber roku 2019 je osmiletý chlapec, vydělal 26 000 000 dolarů. Na svém kanálu si hraje s hračkami Nejbohatší youtuber roku 2019 je osmiletý chlapec, vydělal 26 000 000 dolarů. Na svém kanálu si hraje s hračkami 20. prosince 2019 10:15

Krypto-scam

Z kanálu Adama Jíchy zmizela všechna videa a nyní na něm běží stream kryptoměnové burzy Binance. Jak ovšem poznamenal server Freebit, nejedná se o živé vysílání v pravém slova smyslu, nýbrž o smyčku se zmanipulovaným chatovacím oknem. 

CEO Binance na streamu láká diváky na možnost zdánlivě zajímavého výdělku. Pokud prý člověk pošle určité množství Bitcoinu na bankovní účet Binance, vrátí se mu několikanásobně větší částka. Ve skutečnosti se však pochopitelně jedná o podfuk

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Adam Jícha (@roth.wellden),

Přišel i o občanku

Kromě účtu na YouTube mu však byl mladíkovi odcizen i občanský průkaz. Ten měl totiž dle svých slov uložen v počítači, ke kterému neznámý hacker získal vzdálený přístup. Jeho občanka prý nyní koluje po různých ruských prodejních webech.

Roth Wellden o svůj účet přišel poté, co mu na e-mail přišla nabídka na spolupráci se stránkou Game Gloom. Mělo se jednat o promo herního programu, který měl údajně streamovat PC hry do mobilu. Youtuber si tak program stáhl a zadal do něj poskytnutý aktivační klíč.

Jak ale Freebit poznamenává, zřejmě šlo o tzv. keylogger, který snímá stisky jednotlivých kláves. Díky tomu pak hacker získal přístup k heslům mladého youtubera. K celé záležitosti se Roth Wellden vyjádří ve videu poté, co se mu podaří získat svůj účet zpátky. 

Domů
Sdílet
Diskuse