Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2020 15:18
Čas čtení 1:31
Vojtěch Vanda

Na Kobeho Bryanta zavzpomíná i italský fotbal, AC Milan dnes bude hrát s černými páskami

SPORT
Uložit Uložené

Na Kobeho vzpomínají na San Siru jenom v dobrém.

Nedávná tragická smrt americké basketbalové legendy Kobeho Bryanta, jeho dcery Gianny a dalších sedmi pasažérů při nedělním letu jeho soukromého vrtulníku otřásla celým světem napříč všemi spektry. Spousta nejen amerických politiků, sportovců, herců a různých osobností vzdala pověstné čtyřiadvacítce hold, dnes se chystá uctít jeho památku i italský tým AC Milan.

Doporučeno
Svět se loučí s Kobe Bryantem. Basketbalovou legendu uctili minutou ticha hráči NBA, internetem se šíří emotivní videa Svět se loučí s Kobe Bryantem. Basketbalovou legendu uctili minutou ticha hráči NBA, internetem se šíří emotivní videa 26. ledna 2020 22:33

„Se souhlasem Seria A budou mít dnes hráči AC Milan na rukou černé pásky k uctění památky Kobeho Bryanta, který tragicky zesnul během nehody helikoptéry společně s jeho dcerou Giannou Mariou a sedmi dalšími oběťmi. Celé San Siro také uctí památku obětí  minutou ticha několik minut před výkopem ," zní oficiální vyjádření klubu, které vyvěsil na Twitteru.

Gesto lombardského klubu se může zdát jako pouhou slušnosti, zdánlivý nesoulad mezi klubem a bývalou hvězdou LA Lakers je však čistý omyl. Bryant měl ke klubu velice blízko. Poté, co jeho otec a bývalý hráč filadelfských sixters Joe „Jellybean" Bryant opustil NBA, odešel hrát basketbal do nejvyšší italské ligy. A jelikož měl v té době i rodinu, vzal ji s sebou.

Do roku 1991 pak vyrůstal malý Kobe Bean Bryant, jež získal své druhé jméno po basketbalové přezdívce svého otce, v Itálii. A podle všeho měl k fotbalu velice blízko. Dokonce tak moc, že se chvíli rozhodoval, jestli neodhodit basketbalový míč stranou a nevěnovat se radši běhání po zeleném pažitu.

Konec otcovy basketbalové kariéry ale ukázal Kobemu směr, kterým se má ubírat, a jelikož se následně vrátil do Ameriky, na hřebík naopak pověsil kopačky. A zbytek je historie. Kobe se však lásky k italskému klubu nevzdal, vždy tvrdil, že AC Milan je jeho nejoblíbenější fotbalový tým, což naposledy sdílel i sám klub na svých stránkách. Jeho nejoblíbenějším hráčem Rossoneri byl Marco van Basten.

Doporučeno
Kobe Bryant: Toto je 6 nejlepších momentů kariéry zesnulé legendy Kobe Bryant: Toto je 6 nejlepších momentů kariéry zesnulé legendy 27. ledna 2020 6:55

Italský klub, za nějž by měla nastoupit i další navrátivší se legenda Zlatan Ibrahimovič, se chystá vzít na sebe černé pásky v dnešním zápase italského poháru. Na domácím hřišti bude od 20:45 hostit turínský klub Turín FC. 

Domů
Sdílet
Diskuse