Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2020 13:54
Čas čtení 0:39
Vojtěch Vanda

Ďolíček v šoku. Věrný fanoušek odkázal po své smrti klubu Bohemians Praha 1905 sedm milionů korun

SPORT ČESKO
Uložit Uložené

Takto věrné fanoušky by chtěl mít každý tým.

Jednasedmdesátiletý fanoušek fotbalového klubu Bohemians Praha 1905 prokázal obrovskou lásku až za hrob. A to právě klokanům z Ďolíčku. Jan Houdek bojoval se zákeřnou nemocí, jíž nakonec podlehl, nicméně v závěti na svůj milovaný klub nezapomněl, a odkázal mu majetek s peněžní hotovostí v celkové hodnotě sedmi milionů korun.

Doporučeno
Megazápas Tyson Fury vs. Deontay Wilder se blíží. Jakého vítěze tipuje Kličko a Joshua? Megazápas Tyson Fury vs. Deontay Wilder se blíží. Jakého vítěze tipuje Kličko a Joshua? 14. února 2020 9:57

„Mrzí mě, i přesto, že jsme toho měli dost společného, že se můj život neprotnul s životem jednoho věrného fanouška," řekl pro klubový web bohemians.cz ředitel Bohemians Darek Jakubowicz. Fanoušek odkázal klubu také některé dokumenty, mezi nimiž byla i vstupenka z neděle 7. srpna 2005. V tento den obnovil klub svůj chod, a Houdek tehdy na vyprodaném stadionu Ďolíček nechyběl. Nikomu nevadilo, že zápas proti „béčku“ Slavie Praha Klokani prohráli 0:1.

„Chtěl bych ho poznat, poděkovat mu, bohužel osud tomu nechtěl a nedovolil nám to. To nejmenší, co pro něj teď můžeme udělat, je postarat se o jeho poslední cestu a důstojné rozloučení. Je to neuvěřitelný příběh věrnosti, lásky a oddanosti ke klubu, k Bohemce," vyjádřil své další pocity Jakubowicz.

Domů
Sdílet
Diskuse