Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. května 2020 11:42
Čas čtení 3:59
Ondřej Jarůšek

Knockouty a kopy do hlavy. Epický turnaj Oktagon Underground odstartoval ve velkém stylu

Knockouty a kopy do hlavy. Epický turnaj Oktagon Underground odstartoval ve velkém stylu
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

První část turnaje Oktagon Underground se povedla skvěle.

Unikátní pravidla, tvrdí bojovníci a balík peněz. Máme za sebou první část projektu Oktagon Underground, ve kterém se potkávají bojovníci z různých světů bojových sportů. MMA zápasníky, thajboxery či boxery zavřela organizace Oktagon MMA do jedné klece, kde se porvali pod speciálními pravidly, která hrají do karet hlavně právě postojářům.

Dočkali jsme se celkem 12 atraktivních bitev, v nichž jako obvykle nebyla nouze o ostré výměny a několik nekompromisních ukončení. Pojď se s námi podívat, jak celá akce probíhala.

Doporučeno
Neuvěřitelný příběh MMA bojovníka, který se narodil jen s jednou rukou. Roky ho nikdo nedokázal porazit Neuvěřitelný příběh MMA bojovníka, který se narodil jen s jednou rukou. Roky ho nikdo nedokázal porazit 15. května 2020 13:32

Knockouty a kopy do hlavy. Epický turnaj Oktagon Underground odstartoval ve velkém stylu
Zdroj: Oktagon MMA

Celý turnaj otevřel zápas Matěje Kozubovského, profesionálního mistra České republiky v K-1, a Jana Janky, který se do boje vracel po smolném roce. Loni totiž jen prohrával, sobotní boj tak pro něj byl velmi důležitý. Po vyrovnaných dvou kolech začala podle všeho Janku zrazovat fyzička, hodně sil totiž investoval do take-downů a z jeho vyčerpanosti nakonec těžil právě Jankův soupeř. Ve třetím kole trefil Kozubovský kolenem u pletiva Janku do hlavy, ten padl k zemi a na řadu přišlo počítání rozhodčího. Do 10 sekund se však Janka postavit nedokázal, Kozubovský se tak mohl radost z krásné výhry na KO.

Do druhého zápasu nastoupili David Hunanyan a Daniel Vítovec, kteří se postarali o další velmi ostrý zápas. Hned v prvním kole došlo k poranění nohy na straně Vítovce, který však ukázal velké bojové srdce a svého soupeře v posledním kole dokonce poslal do počítání. Navzdory dobrému výkonu Davida Hunayana nakonec všichni tři bodoví rozhodčí jako vítěze označili Daniela Vítovce, svěřence legendárního trenéra Petra Macháčka.

Knockouty a kopy do hlavy. Epický turnaj Oktagon Underground odstartoval ve velkém stylu
Zdroj: Oktagon MMA

Ve třetím zápase síly poměřili Jan Pajtaš a Štěpán Guba. Druhý z jmenovaných do pyramidy do 70 kilogramů naskočil jako úplně poslední a na přípravu měl asi jen týden, což se nakonec odrazilo i na vážení, kde limit překročil o více než 2 kila. Pajtaš se zápasem i přesto souhlasil, výhru si však připsat nedokázal. Po třech kolech si zasloužené vítězství 3:0 na body odnesl Štěpán Guba, který tak postoupil v pyramidě dál.

Ve čtvrtém zápase prokázal jednoznačnou převahu mnohonásobný mistr v thajském boxu Matouš Kohout, který knockoutoval Michala Rybu ve druhém kole. Už v tom prvním však svého soupeře poslal dvakrát do počítání a k tomu si navíc připsal hned několik úspěšných take-downů. Kohout tak jasně potvrdil svoji pozici jednoho z favoritů celé pyramidy do 80 kilogramů a svoji cestu za balíkem peněz má skvěle nastartovanou.

Knockouty a kopy do hlavy. Epický turnaj Oktagon Underground odstartoval ve velkém stylu
Zdroj: Oktagon MMA

Pátá bitva turnaje byla tou, na kterou se UFC bojovník David Dvořák, který celou akci spolukomentoval, těšil nejvíce. Dvířka klece se totiž zavřela za Ladislavem Krištůfkem a Lukášem Chotěnovským, který právě s Dvořákem jezdí pravidelně na zápasy jako trenér. Přestože se zápas nejprve vyvíjel ve prospěch Chotěnovského, ve třetím kole se Krištůfek pustil do přestřelky a svého soupeře poslal k zemi. Při pádu si Chotěnovský obnovil zranění třísla a přestože se z prvního pádu stihl zotavit, Krištůfek svou práci hned nato dokonal a Lukášův trenér Patrik Kincl hodil do oktagonu ručník.

O další tvrdý zápas se postaral Pavel Salčák a Zdeněk Polívka. Hned první kolo přineslo počítání, když Salčák trefil svého soupeře skvěle načasovaným loktem na hlavu. Polívkovi se však podařil skvělý comeback, od začátku druhého kola začal diktovat tempo zápasu a neúprosný tlak nakonec vyústil v nádherné KO. Kdyby kolem byly tribuny diváků, praskaly by ve švech.

Knockouty a kopy do hlavy. Epický turnaj Oktagon Underground odstartoval ve velkém stylu
Zdroj: Oktagon MMA

Vysoce zkušený bojovník proti nováčkovi na scéně. V tomto duchu se nesl duel Luboš Lesák vs. Petr Tesař a fanoušci se dočkali víceméně jednostranného zápasu. Luboš Lesák zužitkoval své letité zkušenosti a svého soupeře ve druhém kole kockoutoval. Petr Tesař však prokázal poměrně velkou tvrdost, uznání si tak určitě zaslouží i on.

Matěj Hrkal vyřkl přání utkal se se svým jmenovcem Matějem Peňázem, což se mu taky splnilo. Jak se však ukázalo, ukousl si zřejmě příliš velké sousto. Peňáz totiž patří k postojářské elitě, zápasí po hlavičkou prestižní světové organizace Glory a svou pozici favorita jasně obhájil. V posledních sekundách prvního kola poslal soupeře do počítání a přestože se soupeř stihl postavit, podle rozhodčího již nebyl schopen pokračovat dál. Senzační dominantní výkon ze strany Peňáze.

Knockouty a kopy do hlavy. Epický turnaj Oktagon Underground odstartoval ve velkém stylu
Zdroj: Oktagon MMA

V devátém zápase se představili fanouškům Oktagonu dobře známý Jakub Bahník a Pavel Hvězda. V prvním kolem se Bahníkovi podařilo úspěšně provést dva take-downy a v kole druhém jeho tlak na soupeře vyústil hned ve tři počítání, což podle pravidel znamená konec. Pavel Hvězda byl sice s výsledkem nespokojený a chtěl pokračovat, postupujícím do čtvrtfinále pyramidy do 80 kilogramů se však stal skvěle připravený Jakub Bahník, který se příště utká s Matoušem Kohoutem.

Do desáté bitvy nastoupil zkušený Jakub Klauda a mladý, talentovaný bojovník David Dvořáček, který vzal zápas na poslední chvíli. Tento zápas ukončení před limitem nepřinesl, pro bodové rozhodčí se však jednalo o poměrně snadnou práci. Jakub Klauda si po celou dobu zápasu držel převahu, na kterou Dvořáček nedokázal najít vhodnou odpověď. Klauda tak slavil výhru 3:0 na body.

Zcela dominantní výkon předvedl i Leo Brichta, jeden z hlavních favoritů pyramidy do 80 kilogramů, v zápase s Pavlem Šachem. V prvním kole se Brichtovi podařily hned 4 úspěšné take-downy a jasnou převahu prokázal i dalších dvou kolech, v nichž nechyběly ani jeho pověstné high-kicky na hlavu. O výhře 3:0 na body pro Brichtu nemohlo být pochyb, srdnatý výkon však předvedl i Pavel Šach, který dokázal ustát obrovské rány.

Knockouty a kopy do hlavy. Epický turnaj Oktagon Underground odstartoval ve velkém stylu
Zdroj: Oktagon MMA

Pak už přišel čas na zlatý hřeb večera. Tím nebylo nic jiného než bitva Tomáše Le Syho s Tadeášem Růžičkou, mezi kterými to vřelo už na vážení. A vzájemná nevraživost se projevila hned od prvních sekund zápasu. Oba borci boj začali brutálním tempem a vyměnili si nespočet ostrých kombinací, načež Le Sy odcházel z prvního kola s tržnou ránou na čele. Ve druhém kole borci v tvrdých výměnách pokračovali, úspěšnější však byl Tadeáš Růžička, který značně vyčerpaného Le Syho nakonec poslal kolenem na bradu k zemi. Le Sy se sice pokusil vstát, nicméně rozhodčí zápas správně ukončil. Perfektní tečka na závěr za celým turnajem.

Za týden znovu 

Navzdory hackerskému útoku ze začátku vysílání se první turnaj Oktagon Underground povedl senzačně a diváci sledující celou akci přes PPV si dozajista přišli na své. Už za týden nás navíc čeká další akce, tentokrát na Slovensku, kde se mimo jiné představí Samuel „Pirát“ Krištofič, Denis Farkaš, Rony Paradeiser a další skvělí bojovníci. Akci můžeš sledovat na stránce Oktagon.tv. Oss!

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),

Domů
Sdílet
Diskuse