Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2020 20:20
Čas čtení 0:38
Ondřej Jarůšek

V Brně demonstrovali podporovatelé i odpůrci hnutí Black Lives Matter. Proslovy proti rasismu kazil pokřik a pískot

NEWS BRNO
Uložit Uložené

V Brně se potkali lidé z obou stran barikády.

Během soboty se v Brně sešli lidé, kteří se rozhodli vyjádřit solidaritu s hnutím Black Lives Matter, a podpořit tak utlačované menšiny. Kromě nich však do ulic vyrazila také skupina odpůrců. 

„Počkej, až tě nějaký černoch znásilní! Mluvte česky!“ pokřikovali extremisté podle serveru Deník.cz na demonstranty bojující za rasovou rovnoprávnost. Proslovy kazil také pískot.

Demonstrace na Dominikánském náměstí probíhala poklidně a bez násilí, v jednu chvíli však směrem k podporovatelům hnutí Black Lives Matter házeli odpůrci rajčata. Musela tak zasáhnout policie, která incident vyřešila domluvou.

Doporučeno
5 hrůzných rasových útoků na Romy. Připomínají nám, že Black Lives Matter má přesah i do Česka 5 hrůzných rasových útoků na Romy. Připomínají nám, že Black Lives Matter má přesah i do Česka 16. června 2020 20:42

Obě skupiny se později rozešly. Jedna z organizátorek Alice Minářová říká, že zastánci rasové rovnoprávnosti respektují to, že lidé z druhé strany barikády chtějí vyjádřit svůj názor.

Domů
Sdílet
Diskuse