Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2020 20:05
Čas čtení 0:48
Richard Balog

Na amerických hranicích zadrželi 1 800 párů fejkových Dior x Air Jordan 1. Jejich hodnota přesahuje 80 milionů korun

Na amerických hranicích zadrželi 1 800 párů fejkových Dior x Air Jordan 1. Jejich hodnota přesahuje 80 milionů korun
Zdroj: Dior / Jordan Brand
MÓDA
Uložit Uložené

Zásilka byla na cestě z Hong Kongu do Mexika.

Americká celní a hraniční ochrana na přejezdu Dallas - Fort Woth v průběhu 10. srpna zadržela zásilku 1 800 párů fejkových Dior x Air Jordan 1 s hodnotou na úrovni okolo 80 milionů korun. S obrovským úspěchem se podělili prostřednictvím stručného statusu na Twitteru.

Doporučeno
Pohodlné a navíc vizuálně zajímavé. Toto je 10 nejlepších párů tenisek na celodenní nošení Pohodlné a navíc vizuálně zajímavé. Toto je 10 nejlepších párů tenisek na celodenní nošení 9. srpna 2020 10:45

Před přibližně měsícem nám vedení francouzského módního domu přineslo informaci, že do oficiálního prodeje bylo uvedeno jen 8 000 párů, přičemž reálný zájem projevilo až 625násobně více lidí. Exkluzivní release s cenovkou přes 50 tisíc korun se tak nakonec dostal jen k úzkému okruhu známých osobností, respektive k hvězdným sportovcům a jedincům s pořádně plnou peněženkou, kterým nedělalo problém zaplatit resellerům hned několikanásobně vyšší částku.

Například na stránce StockX jejich cena aktuálně začíná na úrovni přibližně 200 000 korun za vysoké provedení a cca 150 tisíc korun za nízkou variantu.

Na amerických hraniciach zadržali 1 800 párov fejkových Dior x Air Jordan 1. Hodnota kontrabandu predstavuje vyše 3 000 000 eur
Zdroj: Dior / Jordan Brand

Další tisíce fanoušků Michaela Jordana se proto bohužel rozhodlo sáhnout po napodobeninách z čínských dílen. V oběhu jich ovšem bude minimálně o 1 800 kusů méně, což považujeme za skvělou zprávu a také věříme, že obdobných úlovků zaznamenají celní správy po celém světě ještě stovky.

Samotná zásilka s krycím názvem „Ball Golf“ byla rozdělena do 60 velkých krabicových boxů a směřovala z Hong Kongu až do Mexika. Kromě zmíněných tenisek obsahovala i další známé siluety v celkové hodnotě 95 milionů korun, za kterou by je prodejce mohl zpeněžit na černém trhu.

Domů
Sdílet
Diskuse