Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2020 7:51
Čas čtení 0:41
Adam Smeták

Koronavirem se v Česku nakazilo už přes 20 tisíc lidí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Informuje o tom ministerstvo zdravotnictví ČR.

Pandemie koronaviru v Česku překonala nový milník. V neděli přibylo 121 případů nákazy koronavirem. Celkový počet identifikovaných případů v České republice za celé období tak stoupl na 20 012. Z nemoci Covid-19 se ale uzdravilo již 13 799 nemocných, a tudíž téměř dvě třetiny ze všech nakažených. Nemoci podlehlo 397 lidí. Informuje o tom web ministerstva zdravotnictví.

Přehled výskytu laboratorně prokázaného onemocnění COVID‑19 podle regionu
Přehled výskytu laboratorně prokázaného onemocnění COVID‑19 podle regionu Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Momentálně je v Česku 5 816 aktivních případů nákazy koronavirem, což je rekordní číslo. Nicméně, v nemocnicích je s Covid-19 celkem 104 osob a 26 jich je v těžkém stavu. To rozhodně rekordní čísla nejsou. Podíváme-li se na čísla ze začátku dubna, tak tehdy bylo hospitalizováno s touto nemocí 413 lidí a z toho jich 101 bylo v těžkém stavu. Momentální stav je tak násobně lepší

Doporučeno
Baba Lag: Můj život je jako film, na který se chceš dívat. Peníze, luxus, strach, s**čky a rap Baba Lag: Můj život je jako film, na který se chceš dívat. Peníze, luxus, strach, s**čky a rap 13. srpna 2020 15:27

Přesto ale přibývají lokální ohniska a situace se každým týdnem dramaticky mění. Zatímco ještě nedávno bylo Karvinsko nejvíce zamořenou oblastí republiky, dnes už je to Uherské Hradiště. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je tam nakaženo 33,75 lidí. Dalšími nejvíce zasaženými regiony jsou Frýdek-Místek, Hlavní město Praha, Havlíčkův brod, Plzeň-sever, Klatovy. Ve všech těchto oblastech je v přepočtu na 100 tisíc obyvatel více než 30 nakažených.

Domů
Sdílet
Diskuse