Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2020 17:01
Čas čtení 0:33
Daniel Kopejska

Fotbalový chuligán zapálil vlajku a střílel světlice na Prague Pride, nyní dostal pokutu a podmínku

NEWS
Uložit Uložené

Recidivista si za svůj exces na loňském průvodu Prague Pride odnese vysokou pokutu a pětiletý dohled.

Jednatřicetiletý fotbalový chuligán se loni rozhodl narušit festival Prague Pride, který poukazuje na postavení sexuálních menšin ve společnosti. S pěti kamarády nejdříve zapálil duhovou vlajku, která je symbolem těchto pochodů, na mostě Legií. Nyní mu soud udělil zasloužený trest, informuje iDnes.

Doporučeno
FOTOGALERIE: Prohlédni si dobové snímky ze srpnové invaze 1968 od pamětníka Antonína Chloupka FOTOGALERIE: Prohlédni si dobové snímky ze srpnové invaze 1968 od pamětníka Antonína Chloupka 21. srpna 2020 6:00

Jeho řádění nezůstalo pouze u pálení vlajek, následně začal z mostu střílet světlice a další pyrotechniku směrem k pochodujícím občanům. Částka, kterou musí výtržník za své jednání zaplatit, činí 26 tisíc korun. Pokud nezaplatí soudem zadanou částku půjde na dva měsíce za mříže.

Zapálil vlajku a střílel světlice na Prague Pride, nyní dostal pokutu a podmínku
Zdroj: TASR - Martin Baumann

Advokátka Petra Vytejčková, která se zabývá pomocí obětem nenávisti řekla: „Trest zcela odpovídá tomu, co odsouzený učinil, z předsudečné pohnutky zaútočil na skupinu lidí, pro to, že je považoval za osoby s menšinovou sexuální orientací.“

Letošní ročník byl kvůli pandemii skromnější, a vyhnul se tak fyzickým útokům, avšak stále se někteří lidé vyjadřovali nenávistně na sociálních sítích. 

Domů
Sdílet
Diskuse