Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
2. září 2020 11:08
Čas čtení 0:43
Vojtěch Vanda

Hlavní hygienička Jarmila Rážová má koronavirus

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

České televizi to potvrdil mluvčí pražské hygienické stanice.

Hlavní hygienička Jarmila Rážová, která vystupovala na tiskových konferencích s nejnovějšími opatřeními v rámci koronavirové nákazy, byla pozitivně testována na Covid-19. S informací přišla ČT24 na Twitteru. Zprávu jí potvrdil mluvčí pražské hygienické stanice. 

Doporučeno
Novotný vzbudil s dopisem Číně rozruch i ve světě. Tenhle starosta má koule, komentovali jej na tchajwanském Redditu Novotný vzbudil s dopisem Číně rozruch i ve světě. Tenhle starosta má koule, komentovali jej na tchajwanském Redditu 1. září 2020 15:53

Deník N informoval o dalších opatřeních, která se pojí s nakaženou hygieničkou, která zůstává v domácí izolaci. Podle mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriely Štěpányové teď hygienici dohledávají, kdo byl s Rážovou v dlouhodobějším kontaktu, tedy déle než 15 minut. Tyto osoby se musí nechat otestovat. Jedná se i o ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, jenž dnes musel zrušit cestu do Karlovarského kraje.

Hygienikům Středočeského kraje se ale testy nejspíš vyhnou, jelikož nebyli v posledních pěti dnech v přímém kontaktu s hlavní hygieničkou.

Doporučeno
Takto Mike Tyson likvidoval své soupeře: Podívej se na 10 brutálních knockoutů legendárního boxera Takto Mike Tyson likvidoval své soupeře: Podívej se na 10 brutálních knockoutů legendárního boxera 1. září 2020 16:46

Za úterý hygienická stanice zaregistrovala 503 nových případů. Naposledy přesáhl počet nakažených pětistovku 21. srpna, kdy bylo registrováno 502 případů. Kvůli všeobecnému nárůstu nakažených bylo proto vládou nařízeno nošení roušek ve veřejných uzavřených prostorech, například v MHD, zdravotnických a sociálních zařízeních, nebo během akcí nad 100 účastníků.

Domů
Sdílet
Diskuse