Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2020 18:20
Čas čtení 2:43
Vojtěch Vanda

Pavel Novotný figuruje v článku deníku The New York Times. Přední strana, pochválil se

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA PAVEL NOVOTNÝ
Uložit Uložené

Euforie z dopisu, který starosta městské části Praha-Řeproyje věnoval čínskému zákonodárci, stále neopadá.

„Peking čelí vzrůstající nevoli z Evropy“ je název sloupku na přední straně novin The New York Times, který se objevil v úterním vydání a ve kterém figuruje starosta městské části Praha-Řeporyje Pavel Novotný. Starosta se s ním pochlubil na Twitteru. „Přední strana,“ neskrýval nadšení bývalý novinář ze skutečnosti, že jeho příběh si mohou čtenáři přečíst, aniž by výtisk zakoupili.

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00

Další komentář přidal Novotný k příspěvku na Facebooku. „Měl jsem milou návštěvu zdejší americké komunity. ‚Paul, you are on the front page of The New Yort Times, we are proud!‘ Dostal jsem ten výtisk na památku. Ať mám čím podložit jednou vyprávění vnoučatům o tom, jak byly Řeporyje chvilku světové,“ podělil se se svými sledujícím o zážitek řeporyjský starosta. 

Na začátku článku stojí: „Poté, co čínský ministr zahraničí Wang I vyčinil tento měsíc vysokému českému zákonodárci za cestu na Tchaj-wan, obdržel nemravnostmi protkaný veřejný dopis, v němž bylo vidno, jak hluboko čínská pozice v Evropě klesla. ‚Měli byste se stydět,‘ napsal dopis jiný zákonodárce, Pavel Novotný, starosta pražské čtvrti, v němž Číňany nazval ‚drzými, bezohlednými a neomalenými klauny.‘“

Domů
Sdílet
Diskuse