Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2020 v 16:14
Čas čtení 0:48
Tereza Šnajdrová

O Libeňský most Praha nepřijde. Dočká se opravy

NEWS ZDENĚK HŘIB
Uložit Uložené

Již několik let čelí Libeňský most problémům kvůli jeho nízké únosnosti. Nyní se však dočká rekonstrukce.

Problematikou kolem Libeňského mostu se zabývá již druhé vedení hlavního města Prahy. Jak ve čtvrtek odpoledne zveřejnil na svém Twitteru primátor Zdeněk Hřib, jednání s náměstkem pro dopravu Adamem Scheinherrem došlo k finálnímu rozhodnutí. Most se bourat nebude a čeká ho rozsáhlá rekonstrukce, který by měla začít v roce 2022.

Doporučeno
Terminál Černý Most dostane novou podobu Terminál Černý Most dostane novou podobu 24. září 2020 v 14:42

Libeňský most byl postaven roku 1928 a nikdy nebyl opravován. Podle vedení města je v havarijním stavu, což předloni vedlo k jeho uzavření pro auta a MHD. Letos proběhla diagnostika mostu, která ukázala, že všechny oblouky vykazují stejnou zatížitelnost, jako tomu bylo při jeho postavení. Podle Zdeňka Hřiba není důvod, proč Libeňský most zbourat. Vydržel náročné zatěžkávací zkoušky a Praha by tak přišla o významnou architektonickou památku.

Ve čtvrtek odpoledne došlo k vypsání veřejné zakázky na jeho rekonstrukci, za kterou Praha zaplatí asi dvě miliardy korun. Oprava architektonické památky se dotkne také dopravy, celá oblast od Palmovky až po Holešovice bude dva roky uzavřená a na libeňském břehu bude vystavěn provizorní inundační most.

Domů
Sdílet
Diskuse