Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2020 7:11
Čas čtení 0:33
Miriam Rumanková

Beth má obrovský šachový talent, ale je také závislá na sedativech. Netflix uvede adaptaci románu The Queen's Gambit.

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

První části The Queen's Gambit se dočkáme už 23. října.

Netflix zveřejnil upoutávku k připravované sérii adaptace románu Walter Tevis z roku 1983 s názvem The Queen's Gambit, v níž se představí Anya Taylor-Joy.

Postava se vyrovnává s důsledky a tlaky ženské geniality ve světě šachu, kterému vládnou muži. Toto je první velký televizní projekt, kde Taylor-Joy vystoupí jako hlavní hrdinka. Ve vedlejších rolích jsme ji mohli vidět ve filmu Atlantis, The Miniaturist či seriálu Peak Blinders.

Mladá Beth Harmon (Taylor-Joy), která se koncem padesátých let ocitla v sirotčinci, v sobě objeví úžasný šachový talent. Hlavní postava zároveň podlehne závislosti na sedativech, které podává dětem. Beth, která je pronásledována osobními démony, se snadno přemění na zručného a okouzlujícího vyvrhele, který je poháněn i koktejlem z omamných látek. Je odhodlaná překonat tradiční hranice ve světě šachu, v němž dominují muži.

Seriál si budeš moci na Netflixu pustit již od 23. října.

Doporučeno
Melancholický Joji nás s sebou vzal na kolotoč nálad a pocitů. Vydává očekávané album Nectar (Recenze) Melancholický Joji nás s sebou vzal na kolotoč nálad a pocitů. Vydává očekávané album Nectar (Recenze) 25. září 2020 16:42
Domů
Sdílet
Diskuse