Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností adidas.
27. října 2020 19:40
Čas čtení 4:03
Tereza Šnajdrová

Jmění v hodnotě 400 milionů dolarů, odpuštěná nevěra a 23 cen Grammy aneb cesta Beyoncé na vrchol popu

OSOBNOSTI ADIDAS
Uložit Uložené

Její turné The Beyonce Experience v roce 2007 vydělalo více než 553 milionů korun. Z malé holky se rázem stala emancipovaná žena vlastnící značku Ivy Park a bojující za psychické zdraví.

Na planetě Zemi pravděpodobně neexistuje někdo, kdo by neznal americkou zpěvačku Beyoncé. Diva, kvůli které se nejznámějšímu festivalu Coachella začalo přezdívat Beychella, působí v hudebním průmyslu již 23 let.

Na svém kontě24 cen Grammy a je také nejvíce oceňovanou umělkyní v historii MTV Video Music Awards. Toto vše je sice krásné, ale za každým úspěchem stojí i nějaký neúspěch, a to jak osobní, tak ten kariérní. Co ještě o snědé krásce, která napsala jeden ze svých největších hitů s kocovinou, dost možná nevíš?

Doporučeno
Královna popu je zpět. Beyoncé bojuje za rasovou rovnost i novým videoklipem Královna popu je zpět. Beyoncé bojuje za rasovou rovnost i novým videoklipem 1. srpna 2020 13:01

Rychlý vzestup a žádný pád?

Vše začalo v roce 1997, kdy Beyoncé spolu se skupinou Destiny’s Child podepsala kontrakt s vydavatelstvím Columbia Records. Společně pak nahrály hned několik úspěšných skladeb, které můžeš znát například z filmů Muži v černém, Svatebčané nebo Charlieho andílci. I přes veškeré problémy, obviňování a házení špíny, spolu girl band vydržel několik let a teprve v roce 2003 se Beyoncé dala na sólovou kariéru.

 
První sólový počin Dangerously in Love odpálil její kariéru do oblak a album se ihned dostalo na přední příčky nejrůznějších hitparád. S druhou deskou B'Day, kterou vydala přesně v den svých 25. narozenin, pak Beyoncé odstartovala něco neuvěřitelného. Takřka okamžitě se stala nejžádanější zpěvačkou světa a díky tour k druhému debutovému albu vydělala přes neuvěřitelných 24 milionů dolarů (v přepočtu 553 milionů korun).

Diva, královna festivalu Coachella, ale také podvedená matka tří dětí. Beyoncé určuje módní trendy a podporuje selflove
Zdroj: Tisková zpráva/adidas
Ač by se v tuto chvíli mohlo zdát, že její kariéra nemá nadále kam stoupat, není tomu tak. Následovalo nahrání dalších pěti úspěšných desek, z toho tu poslední Everything Is Love dala dokonce dohromady se svým manželem raperem Jay-Zm. Jako sólová umělkyně celkově prodala více než 13 milionů alb v USA a přes 118 milionů desek po celém světě, což z ní činí jednu z nejprodávanějších hudebních umělkyň všech dob.
 
Čím více úspěchu sklízíte, tím více po vás také půjdou paparazzi pokoušející se vyhrabat na vás nějakou špínu. I přes mnoho přešlapů, které Beyoncé udělala, se však stále drží na prvním místě pomyslného žebříčku nejúspěšnějších zpěvaček světa.

Před lidmi se nic nezatají

Jednomu z mnoha obvinění musela Beyoncé čelit například po dropnutí alba Lemonade. Kvůli jeho vizuálu ji žaloval umělec Matt Fulks který tvrdil, že megastar nápad na přebal desky ukradla právě od něj. Soud samozřejmě nakonec prohrál, ale tento scénář se v budoucnu ještě několikrát opakoval, a to například když údajně okopírovala projekci k jedné ze svých písní od popové zpěvačky Lorelly.

Domů
Sdílet
Diskuse