Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. prosince 2020 v 8:31
Čas čtení 0:26
Adam Smeták

Pandemie nabírá na obrátkách. Ve středu byl každý druhý testovaný pozitivní

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ve středu přibyl rekordní počet nových případů.

Ve středu přibylo rekordních 16 939 nově identifikovaných případů nákazy koronavirem. Protiepidemický systém (PES) ukazuje i nadále hodnotu 80, a je tak již druhým dnem po sobě na nejvyšším, pátém stupni rizika. Provedeno bylo 32 644 testů, z nichž jich bylo pozitivních neuvěřitelných 52 %.

Do statistiky přibylo 75 úmrtí a na nemoc Covid-19 tak od začátku pandemie zemřelo již 11 580 osob. Aktuálně je nakažených 114 500 lidí. Hospitalizováno je 5 893 osob a 845 jich je ve vážném stavu.

Doporučeno
I když vláda zavřela skiareály, dorazily do nich bobovat stovky lidí I když vláda zavřela skiareály, dorazily do nich bobovat stovky lidí 30. prosince 2020 v 17:15

Aktuálně platí na celém území republiky restriktivní pravidla podle nejpřísnějšího, pátého stupně PES. Od 21. hodiny je zákaz vycházení, a to i na Silvestr. Venku se mohou scházet maximálně dvě osoby, platí zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti a otevřeno mohou mít pouze obchody, které nabízí nezbytně nutný sortiment.

Domů
Sdílet
Diskuse