Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2021 v 9:27
Čas čtení 0:30
Ondřej Jarůšek

O půlnoci začala v Česku platit přísnější opatření. V pátek přibylo 8 010 nakažených, PES klesl

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Hospitalizováno je 5 812 osob.

Úderem půlnoci začala v Česku platit nová, přísnější protipandemická opatření, která vláda ve čtvrtek přijala. Na služební cesty už není možné brát rodiny a dotyčný musí mít pro služební cestu patřičné oprávnění. Země se také zavřela pro cizince. Skiareály i nadále zůstávají zavřené.

Doporučeno
TikTok kampaň za půl milionu nakonec neproběhne. Anna Šulcová a Gulab od propagace dávají ruce pryč TikTok kampaň za půl milionu nakonec neproběhne. Anna Šulcová a Gulab od propagace dávají ruce pryč 29. ledna 2021 v 22:11

Za pátek bylo potvrzeno 8 010 potvrzených případů nákazy koronavirem. Pozitivních bylo přibližně 25 procent provedených testů. Podle webu ministerstva zdravotnictví je u nás aktuálně 104 099 případů.

S onemocněním covid-19 je v současné době hospitalizováno 5 812 osob, z toho 947 pacientů je ve vážném stavu. Ministr zdravotnictví Jan Blatný uvedl, že o rozvolnění opatření bude možné uvažovat až v době, kdy počet hospitalizovaných klesne na tři až čtyři tisíce.

Andrej Babiš, Jan Blatný
Zdroj: facebook.com/uradvlady

Index protiepidemického PES z revidovaných 70 bodů klesl k dnešnímu dni na 68 bodů. Skóre odpovídá čtvrtému stupni rizika, oficiálně však v Česku platí pátý, tedy nejhorší stupeň.

Domů
Sdílet
Diskuse