Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2021 v 11:10
Čas čtení 1:46
Tereza Šnajdrová

Pět tipů jak pomoci lidem bez domova: Zaplať stovku a zajisti jim nocleh

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Představujeme ti možnosti, jak v této nelehké době můžeš pomoci lidem bez domova.

Zimu, jako je ta letošní, už ani nepamatujeme. Rtuť teploměrů klesá až na -20 °C a každá noc se tak pro mnoho lidí bez domova mění v boj o přežití. Věděl jsi, že jenom v Praze je přibližně 5 000 lidí bez střechy nad hlavou? A právě jim můžeš pomoci přežít zimu Nocleženkou, darováním oblečení Charitě, Armádě spásy nebo třeba spolku Naděje.

Doporučeno
Psycholožka Viewegová: Sociální sítě zkreslují realitu, budují falešné sebevědomí, vytváří iluzi vlastní výjimečnosti (Rozhovor) Psycholožka Viewegová: Sociální sítě zkreslují realitu, budují falešné sebevědomí, vytváří iluzi vlastní výjimečnosti (Rozhovor) 15. února 2021 v 16:34

Noc v teple za stovku

Nocleženka je projekt Armády spásy, pomocí nějž můžeš za 100 korun jednomu člověku bez domova zajistit noc v teple. V rámci tohoto poukazu bude lidem bez střechy nad hlavou umožněno strávit noc v noclehárně, obdrží teplou polévku a nápoj, ve vyhrazených prostorech mohou vykonat osobní hygienu a v případě zájmu se také mohou nechat vyšetřit lékařem či je jim umožněno sjednat si schůzku se sociálním pracovníkem, který jim pomůže řešit nelehkou životní situaci. 

V minulém roce Nocleženku zakoupilo 21 000 lidí, takže pokud i tobě v peněžence překáží stovka, kterou bys jinak utratil za blbosti, nyní máš jedinečnou možnost investovat ji do dobrého skutku

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Domů
Sdílet
Diskuse