Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2021 8:38
Čas čtení 0:57
Ondřej Jarůšek

Pavla Svrčinová, která podle Babiše bude novou hlavní hygieničkou, pobouřila rasistickým vtipem. Přinést měla zlepšení komunikace

Pavla Svrčinová, která podle Babiše bude novou hlavní hygieničkou, pobouřila rasistickým vtipem. Přinést měla zlepšení komunikace
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Premiér Andrej Babiš avizoval změnu na postu hlavní hygieničky. Tou se má stát Pavla Svrčinová, která však krátce nato pobouřila veřejnost loňským příspěvkem na Facebooku.

Pavla Svrčinová se má podle Andreje Babiše (ANO) stát novou hlavní hygieničkou. Nicméně krátce poté, co premiér tuto změnu ve čtvrtek večer avizoval, se po sociálních sítích začal šířit nevhodný příspěvek, který Svrčinová sdílela loni v říjnu na Facebooku. Chvíli nato svůj profil smazala.

Doporučeno
Stereotypy a předsudky jsou jednou z příčin rasismu a nenávisti, říká Marta Smolíková z Otevřené společnosti (Rozhovor) Stereotypy a předsudky jsou jednou z příčin rasismu a nenávisti, říká Marta Smolíková z Otevřené společnosti (Rozhovor) 1. března 2021 16:20

V nemístném vtipu urážela Romy. „Fero Lakatoš dnes vykradl svůj vlastní byt. Fero dodržuje karanténu a pracuje z domova. Buď jako Fero,“ stálo v příspěvku na facebookovém profilu Svrčinové. Od ní si premiér paradoxně mimo jiné sliboval zlepšení komunikace s veřejností.

Příspěvek na profilu Pavly Svrčinové odsoudila organizace ROMEA a mimo jiné i předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. „Hlavní kvalifikaci do týmu ,Nebuďte slušnej, řekněte jméno' paní hygienička evidentně splňuje,” napsal na Twitteru.

Budoucí nová hygienička však popírá, že by takový vtip sdílela. „O co vám jde? Nevím o tom vůbec nic. Opravdu nechápu, jak se mi to na profilu objevilo. Nic takového se mi nelíbí, a proto jsem absolutně zrušila svůj profil,“ řekla pro iDNES.

Redakce REFRESHERu oslovila předsedu vlády s dotazem, zda o rasistickém vtipu na profilu Svrčinové ví, zda je to podle něj v pořádku a zda to nebude bránit tomu, aby nastoupila k výkonu svého úřadu. Odpověď jsme zatím neobdrželi. 

Domů
Sdílet
Diskuse