Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2021 17:02
Čas čtení 0:48
Tereza Šnajdrová

Přijde po 21. březnu rozvolnění? Podle Blatného bude maximálně umožněna procházka v jiné obci

Přijde po 21. březnu rozvolnění? Podle Blatného bude maximálně umožněna procházka v jiné obci
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví to řekl na páteční tiskové konferenci.

Když vláda 1. března přišla s tvrdým lockdownem, tak předjímala, že zákaz volného pohybu a migrace mezi jednotlivými okresy bude platit pouze na tři týdny. Nyní se však ukazuje, že ani po 21. březnu pravděpodobně žádné rozvolnění nepřijde. Na páteční tiskové konferenci ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) uvedl, že se neplánuje ani „otevírání čehokoliv.

Doporučeno
Zdravotnický personál je na pokraji sil. Příbramská nemocnice zveřejnila fotku kolabující sestry Zdravotnický personál je na pokraji sil. Příbramská nemocnice zveřejnila fotku kolabující sestry 12. března 2021 15:25

Změny opatření bude sice vláda projednávat koncem příštího týdne, podle Blatného (za ANO) se ale žádné velké rozvolnění konat nebude. Od pondělí 22. března možná bude povoleno jít si zasportovat či vyrazit na procházku za hranici obce, avšak více očekávat nemůžeme. „Mohl by se zvýšit perimetr při volnočasových aktivitách, nic dalšího si zatím sám neumím představit,“ uvedl ministr zdravotnictví.

Domů
Sdílet
Diskuse