Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2021 8:30
Čas čtení 3:30
Vojtěch Vanda

Česko a rap v dubnu: Blakkwood ukáže dva nové členy, Psycho Rhyme vydává EP a Marpo očekáváný klip

Česko a rap v dubnu: Blakkwood ukáže dva nové členy, Psycho Rhyme vydává EP a Marpo očekáváný klip
Zdroj: Universal
HUDBA ČESKO ČESKÝ RAP MARPO RAP
Uložit Uložené

Dej si dubnový přehled, ať ti nic neuteče!

Je teplo. Lidi sundávají bundy, s nimi trochu nešťastně i respirátory, a očekávají slunce a krátké oblečení. My zase doufáme v to, že se nám konečně rozjede naplno hudební sezóna, čemuž po dlouhém roce (!!!) začínají nasvědčovat i pandemická čísla. Pojďme si tedy představit, s jakými novinkami, vydanými v dubnu, by letos mohli na pódiích vyrukovat čeští rapeři!

Doporučeno
Dva roky jsem měl psycho vztah, tak jsem vypsal bolest do tracků. AMK je nová hvězda, co to dotáhla až do Universal Music Dva roky jsem měl psycho vztah, tak jsem vypsal bolest do tracků. AMK je nová hvězda, co to dotáhla až do Universal Music 11. března 2021 14:31

Nejprve se ale trošku poohlédněme za posledním měsícem, kterému jsme u nás nedali úplně prostor. Za zmínku stojí nové album z produkce DVOJLITRBOYZZ od diktátorů ILLJIPAŤA LOVE ICY L s názvem SUDETY SOLDIERZZ. Devět čerstvých stop ti tak trochu zamíchá s národností.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 2L PAŤO LOVE (@sudetskalegenda)

„Album legendární sudetské dvojice, přiostřené nejtvrdšími beaty zásobovacím oddílem z hlavního města Sudet Skodissem, neznamená nic jiného, než válku měkkýmu rapu v zemi,“ stojí u něj v popisku. Dvojice má venku single NEJSI SWAGGRRRR, tudíž jestli si chceš nastínit, v jakém duchu se tento nátřesk nese, doporučujeme zkouknout.

Taky by asi nebylo vhodné zapomenout na březnový dvojrelease labelu ZNK od Řezníka, jemuž na konci března vyšlo album STRAIGHT OUTTA SKLEP a EP TRAUMAPLAN. Nejlepší na tom je, že si horrorcoreový génius nepřichystal nálož té nejnechutnější lyrické stavby úplně sám, ale na spolupráci uslyšíš kolegu ze Sodomy Gomory DeSada, na obou projektech se vrací Haades a v tracku Mrd*m jako dement se dokonce objevili legendární Elektrick Mann. Teď už ale pojďme na novinky.

Psycho Rhyme vydá EP

Jistě víš, že v labelu Blakkwood Records se udály jisté personální změny, ostatně jsme tě o tom informovali.  Trojice mladých riderů Dorian, Psycho Rhyme a Grey256 se rozhodla, že zkusí štěstí a půjdou sólovou cestou. Druhý jmenovaný, Rhy Meek, se rozhodl nezahálet, a rovnou vydat nové EPčko.

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

To ponese název Psycho Chronic, což ti nejspíš evokuje název jedinečného projektu The Chronic od Dr. Dre. A tvá intuice tě opravdu nemate. „Psycho Chronic odkazuje na legendární a průlomové album z roku 1992, které je považováno za jedno z nejvlivnějších alb, které změnilo průběh vývoje rapového žánru jako takového,“ vysvětlil pro REFRESHER motiv projektu Psycho Rhyme.

psycho rhyme ep psycho chronic
Zdroj: se svolením Psycho Rhyma

Co na EPčku najdeme? „Zvuk hodně navozuje atmo 90’ westcoast vibu, lehce smíchaného s dubstepovými prvky,“ přiblížil na první pohled šílenou kombinaci Rhy Meek, který si projekt smíchal, masteroval a produkoval.

Víme, že tě také potěší informace, jací hosté se na EP objeví. Sloky totiž poskytl výše zmíněný Dorian a také Protiva. Psycho Chronic bude mít 9 věcí, a prozatím vyjde jen digitálně. Tak sleduj streamovací služby!

Doporučeno
Od freestyle battlu k velkému labelu. True Gabe absolvoval eminemovskou cestu ke slávě po česku Od freestyle battlu k velkému labelu. True Gabe absolvoval eminemovskou cestu ke slávě po česku 13. února 2021 14:20

Grey256 přijde s klipem a e-shopem

Z trojice výše zmíněných independent artists jsme ještě nezmiňovali Greye. Ani on nezůstane potichu. Vyjde mu totiž videoklip pro track s názvem Za sebe, který máš jistě naposlouchán už od releasu jeho posledního alba Sláva nejhorší droga.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 96651 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse