Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2021 12:01
Čas čtení 0:40
Ondřej Jarůšek

Muž, který venčil psa, jenž v Praze napadl čtyřletého chlapce, se přihlásil policii

Muž, který venčil psa, jenž v Praze napadl čtyřletého chlapce, se přihlásil policii
Zdroj: Policie ČR
NEWS
Uložit Uložené

Muž prý nebyl majitelem psa a jen jej venčil.

Ve čtvrtek napadl pes na pražském Petříně čtyřletého chlapce. Muž, který psa venčil, z místa utekl a policie po něm vyhlásila pátrání. Po odvysílání reportáže v médiích se však dotyčný policii sám přihlásil. Policie to včera večer uvedla v tiskové zprávě.

„Hledaný muž se dnes ve večerních hodinách dostavil na policejní služebnu na základě odvysílaných reportáží v médiích. Kriminalisté ho nyní budou k celé události vyslýchat a nadále celou událost prověřovat. Děkujeme médiím a všem, kteří této závažné relaci věnovali pozornost,“ napsala policie.

Doporučeno
Pes napadl čtyřletého chlapce na pražském Petříně. Dítě je v kritickém stavu Pes napadl čtyřletého chlapce na pražském Petříně. Dítě je v kritickém stavu 2. dubna 2021 16:40

Policisté dále uvádí, že kvůli podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti byly zahájeny úkony trestního řízení, zatím ale nebyl nikdo obviněn.

„I nadále probíhají standardní úkony tohoto řízení např. výslechy svědků a čekáme na výsledky znaleckých zkoumání,“ uvedl za policii mluvčí por. Mgr. Jan Rybanský.

Muž, který se policii přihlásil, podle všeho nebyl majitelem psa, který chlapce napadl. Prý jej pouze venčil. „Jeho jednání si nedokáže vysvětlit a celé události lituje,“ dodávají policisté.

Chlapec utrpěl mnohočetná poranění a po operaci byl uveden do umělého spánku.

Domů
Sdílet
Diskuse