Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2021 12:47
Čas čtení 0:31
Ondřej Jarůšek

Téměř pro celé Česko platí výstraha před námrazou. Očekává se i místy silné sněžení

Téměř pro celé Česko platí výstraha před námrazou. Očekává se i místy silné sněžení
Zdroj: TASR - Michal Svítok (ilustrační obrázek)
NEWS ČHMÚ
Uložit Uložené

Řidiči by měli jezdit velmi opatrně, výstraha však platí i pro chodce.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) rozšířil výstrahu před námrazou na skoro celé území České republiky. Náledí hrozí v noci ze soboty na neděli a už během soboty by se na některých místech mohlo objevit i silné sněžení. 

„V sobotu očekáváme, zejména během dne, sněhové přeháňky, které mohou být ojediněle silné s intenzitou kolem 4 cm/1 h. V polohách pod 400 m se mohou objevit přeháňky smíšené nebo dešťové,“ uvádí meteorologové.

Úřad varuje také řidiče před možnou zhoršenou dohledností nebo nesjízdnými komunikacemi. Vyskytnout se mohou i kalamitní situace. „Doporučuje se vzít v úvahu možnost náhlého poklesu dohlednosti a náhlé tvorby sněhové pokrývky, přizpůsobit tomu rychlost jízdy,“ radí ČHMÚ.

Starší nebo méně mobilní lidé by se měli venku pohybovat velmi opatrně, případně by měli po dobu výstrahy omezit vycházení ven. Řidiči by kromě opatrné jízdy měli sledovat také dopravní zpravodajství.

výstraha
Zdroj: ČHMÚ
Domů
Sdílet
Diskuse