Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2021 17:10
Čas čtení 1:14
Vojtěch Vanda

Faltýnkův „diář“: Seznam Zprávy získaly jeho osobní poznámky, Babiš bude chtít vysvětlení

Faltýnkův „diář“: Seznam Zprávy získaly jeho osobní poznámky, Babiš bude chtít vysvětlení
Zdroj: Jaroslav Faltýnek/Press foto
NEWS ANDREJ BABIŠ ČESKO
Uložit Uložené

Na některých osobních poznámkách figuruje i zkratka jména Andreje Babiše.

Redakce Seznam Zpráv získala volné listy osobních poznámek šéfa poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka (ANO), v nichž se hovoří o obchodech, lobbingu za dotace nebo veřejných zakázkách v propojení s politikou. Redakce již z poznámek zveřejnila, jak se Faltýnek pokoušel získat na ministerstvu školství dotace pro svého souseda Miroslava Černoška či postup při vzniku firmy, v níž chtěl pravděpodobně být skrytým akcionářem.

Doporučeno
Faltýnek o setkání s Prymulou: Je to moje chyba, omlouvám se Faltýnek o setkání s Prymulou: Je to moje chyba, omlouvám se 23. října 2020 9:47

O listech, které médium získalo, ví i Andrej Babiš (ANO), který se vyjádřil v tom smyslu, že neví, o jaké zakázky je v osobních poznámkách druhého muže ANO řeč, nicméně naznačil, že pokud se prokáže korupční jednání z jeho strany, může to mít pro něj důsledky„Pokud udělal nějakou věc, kterou nebude schopen vysvětlit, platí u něj jako u kohokoliv v hnutí princip padni komu padni,“ měl napsat redakci Babiš.

Domů
Sdílet
Diskuse