Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. dubna 2021 18:35
Čas čtení 0:44
Adam Novosad

Na veselém zajíci Ralphovi testují kosmetiku. Animovaný film se Zacem Efronem upozorňuje na utrpení zvířat

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Animovaný film Save Ralph zobrazuje utrpení zvířat, na kterých se testuje kosmetika.

Animované filmy většinou končí šťastně. V případě krátkého animovaného snímku Save Ralph však diváci rychle pochopí, že filmy nemusí lidí pouze rozveselovat, ale umí i ukázat na potíže, které trápí společnost. V hlavní roli se představil pracovitý zajíc Ralph, který trpí mnoha zdravotními problémy. Nevidí na jedno oko a celou pokožku má spálenou od chemikálií, informuje Collider.

Zajíc Ralph ve filmu pracuje jako zvíře, na kterém lidé testují kosmetiku. Neustále sice opakuje, že si své práce váží a uvědomuje si, jak důležitá je jeho oběť pro lidskou společnost, pro kterou by jinak neměl kdo testovat kosmetiku, a tak každé ráno vstává, aby na sebe nechal nanést další vrstvu kosmetiky.

Ralph ironicky poznamenává, že kdyby lidé zakázali testování kosmetiky na zvířatech, tak by ztratil práci i příjem. Hlas zvířeti propůjčil režisér Taika Waititi, ale v krátkém filmu k divákům z pozice ostatních zajíců promlouvají i Zac Efron, Ricky Gervais či Olivia Munn. Za výrobou dojímavého filmu najdeš Humane Society International, což je nezisková organizace bojující právě proti testování kosmetiky na zvířatech.

Domů
Sdílet
Diskuse