Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2021 16:05
Čas čtení 0:43
Kamila Šebestová

Prezidentka Čaputová přijala Romky a Romy z první linie boje proti pandemii. Paľikerav, poděkovala jim romsky za jejich práci

Prezidentka Čaputová přijala Romky a Romy z první linie boje proti pandemii. Paľikerav, poděkovala jim romsky za jejich práci
Zdroj: TASR
NEWS
Uložit Uložené

Celý svět dnes slaví Mezinárodní den Romů.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová dnes přijala příslušníky romské národnostní menšiny, kteří stáli v první linii v boji proti pandemii. U příležitosti Mezinárodního dne Romů se na setkání prezidentka zajímala, s jakými výzvami se ve svých profesích setkávají a jaká je situace v terénu z jejich pohledu.

Doporučeno
Po celém světě se dnes slaví Mezinárodní den Romů Po celém světě se dnes slaví Mezinárodní den Romů 8. dubna 2021 15:22

Setkala se s učiteli, zdravotníky, ale i terénními pracovníky v romských osadách. Kromě pandemie probrali i témata distančního vzdělávání a systémových deficitů v sociální oblasti. „Lidi nesmíme hodnotit podle barvy pleti, ale podle výsledků jejich činnosti. Paľikerav,“ poděkovala na závěr prezidentka Zuzana Čaputová romským bojovníkům proti koronaviru.

„Slyšela jsem příběhy lidí, kteří se rozhodli nad rámec svých profesí pomáhat v obtížných oblastech s těžkým tématem. Velmi si vážím jejich nasazení a jejich práce. Jsou za nimi konkrétní děti, konkrétní lidé, kterým pomáhají,“ dodala.

Domů
Sdílet
Diskuse