Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2021 8:34
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

Registrace k očkování pro lidi nad 65 let se spustí 14. dubna

Registrace k očkování pro lidi nad 65 let se spustí 14. dubna
Zdroj: TASR - Jakub Kotian
NEWS PETR ARENBERGER
Uložit Uložené

Petr Arenberger (za ANO) potvrdil, že očkování pro věkovou skupinu nad 65 let se spustí ve středu.

Osoby starší 65 let se budou moci k očkování proti nemoci covid-19 začít registrovat ve středu 14. dubna. Na svém twitterovém účtu to potvrdil nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO), který v křesle šéfa rezortu před pár dny vystřídal Jana Blatného.

Doporučeno
Blatný je jen další v řadě. V Babišově vládě skončilo už těchto 10 ministrů Blatný je jen další v řadě. V Babišově vládě skončilo už těchto 10 ministrů 8. dubna 2021 18:49

Od příštího týdne se registrace otevře také osobám s různými vrozenými vadami. „Od pondělí otevřeme registrace pro osoby s vrozeným kognitivním deficitem a dalšími poruchami chování, které nejsou schopny dodržovat rozestupy dva metry a tak dále. A ve středu 14. dubna pak pro osoby ve věku 65 až 69 let,“ vysvětlil včera Arenberger na tiskové konferenci.

Ve věkové kategorii od 65 do 69 let je podle ministra 670 tisíc osob, z nichž už ale asi 250 tisíc lidí očkování obdrželo. Na řadu přišli dříve z důvodu určitého chronického onemocnění.

Podle posledních údajů ministerstva zdravotnictví u bylo v České republice dosud vykázáno celkově 2 036 800 očkování, přičemž 692 274 osob již obdrželo obě dávky vakcíny. V Česku se k očkování využívají látky od společností Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna a Johnson & Johnson.

Domů
Sdílet
Diskuse