Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2021 19:38
Čas čtení 0:28
Ondřej Jarůšek

Venku i uvnitř jen 2 osoby, navrhne nový ministr zdravotnictví

Venku i uvnitř jen 2 osoby, navrhne nový ministr zdravotnictví
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS PETR ARENBERGER
Uložit Uložené

Petr Arenberger (za ANO) otočil.

Nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) uvedl, že na začátku následujícího týdne navrhne vládě, aby ve venkovních i vnitřních prostorách mohly scházet jen dvě osoby. Informovala o tom Česká televize

Doporučeno
Konec nouzového stavu: Co všechno se od pondělí změní? Konec nouzového stavu: Co všechno se od pondělí změní? 10. dubna 2021 18:09

Původně přitom mělo platit, že od pondělí se bude moci venku scházet 20 osob a 10 lidí uvnitř. Arenberger dokonce sám potvrdil, že venku bude moci sportovat 20 lidí. Nakonec ale otočil. 

„Přemýšlíme o tom, že bychom se během víkendu vrátili k tomu stanovisku, které je z medicínského hlediska lepší. Bylo by to tak, jako teď. Dva lidé uvnitř a dva venku,“ řekl ministr, který ve funkci nahradil Jana Blatného.

Arenbergerův návrh by měla ještě projednat vláda, venkovní sportování pro 20 osob však od pondělí platit nebude. Proti tomuto rozhodnutí je například Česká unie sportu nebo fotbalová asociace.

Domů
Sdílet
Diskuse