Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2021 15:05
Čas čtení 0:41
Vojtěch Vanda

Ekoaktivistko blokovalo dopravu v Mladé Boleslavi

Ekoaktivistko blokovalo dopravu v Mladé Boleslavi
Zdroj: s povolením Extinction Rebellion Mladá Boleslav
NEWS EXTINCTION REBELLION
Uložit Uložené

Mladé aktivistko si kleklo před kruhový objezd v Mladé Boleslavi.

„Jsem zděšeno, kolik utrpení způsobí klimatická krize,“ stálo na transparentu, se kterým aktivistko skupiny Extinction Rebellion zablokovalo dopravu v Mladé Boleslavi. V pondělí 26. dubna si kleklo na přechod poblíž zastávky na Radouči, aby zablokovalo vjezd na kruhový objezd. Po manévrech několika osobních aut nakonec protestovalo před autobusem.

Doporučeno
Hnutí Extinction Rebellion znovu protestuje. V rámci Velké rebelie dnes sedělo před Poslaneckou sněmovnou. Hnutí Extinction Rebellion znovu protestuje. V rámci Velké rebelie dnes sedělo před Poslaneckou sněmovnou. 1. října 2020 11:00

Celou akci hnutí, jehož cílem je zastavit rozpad klimatu, natáčelo„Blokací silnice chtělo (aktivistko, tak byla aktivistka pojmenována hnutím, pozn. red.) upozornit na rutinní a uspěchané každodenní počínání velké části populace, které značně přispívá ke změnám klimatu. Tvrdí, že takové jednání je neudržitelné a neslučitelné s budoucností přívětivou pro další generace,“ stojí ve vyjádření mladoboleslavské buňky.

Domů
Sdílet
Diskuse