Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2021 21:08
Čas čtení 0:48
Adam Smeták

„Totální nevkus, ale nic jiného z Hradu očekávat ani nešlo.“ Lidé kroutí hlavou nad pietou se svíčkami v plastových kelímcích

„Totální nevkus, ale nic jiného z Hradu očekávat ani nešlo.“ Lidé kroutí hlavou nad pietou se svíčkami v plastových kelímcích
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pražský hrad se rozhodl po vzoru Milionu chvilek uctít památku obětí pandemie koronaviru. Učinil tak prostřednictvím svíček v plastových kelímcích.

„Nevkus. Totální nevkus, ale nic jiného z Hradu očekávat ani nešlo,“ stojí v komentáře jednoho z uživatel sociální sítě Twitter. Občany pobouřilo, jakým způsobem se Pražský hrad rozhodl uctít památku obětí pandemie koronaviru.

Na nádvořích Hradu v pondělí večer zaplanulo 30 tisíc svíček v plastových kelímcích. Část z nich brzy sfoukl vítr a některé kelímky byly zkroucené. Údajně nikoli kvůli žáru, ale protože je lidé záměrně mačkali, aby vítr plamen nesfoukl.

Komentujícím se nelíbilo, že se stejné kelímky používají k podávání stáčeného piva. Poukázali na to, že se na nich dokonce nachází ryska značící půl litru. „Svíčky v plastových kelímcích na pivo jsou všeříkajícím symbolem soudobého hradního osazenstva,“ uvedl další komentující.

Doporučeno
Pražský hrad chystá pietní akt za oběti koronaviru. Večer na nádvořích zaplane 30 tisíc svíček Pražský hrad chystá pietní akt za oběti koronaviru. Večer na nádvořích zaplane 30 tisíc svíček 10. května 2021 17:20
Domů
Sdílet
Diskuse