Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. června 2021 15:50
Čas čtení 1:18
Tereza Šnajdrová

„Jeho strana je fízlovská parta,“ pustil se bývalý premiér Nečas do šéfa hnutí Přísaha Roberta Šlachty

„Jeho strana je fízlovská parta,“ pustil se bývalý premiér Nečas do šéfa hnutí Přísaha Roberta Šlachty
Zdroj: Wikimedia Commons/David Sedlecký/k volnému užití
NEWS
Uložit Uložené

Bývalý český premiér Petr Nečas se rozohnil v pořadu 360° na CNN Prima News.

Nové hnutí Přísaha, které založil bývalý policista Robert Šlachta, v posledním volebním modelu společnosti Kantar získalo 5 %, čímž by se mu otevřely dveře do Sněmovny a na šéfa strany se tak začíná strhávat pozornost. Na Šlachtu nyní slovně zaútočil expremiér Petr Nečas, který na CNN Prima News řekl, že „jeho strana je vůdcovského typu, fízlovská parta, která s politikou zamíchá.

Doporučeno
Nový volební průzkum: Piráti a STAN první, do Sněmovny by se poprvé dostala i Přísaha Roberta Šlachty Nový volební průzkum: Piráti a STAN první, do Sněmovny by se poprvé dostala i Přísaha Roberta Šlachty 6. června 2021 12:53

Robert Šlachta v minulosti působil jako šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, pročež si zakládá na férovém jednání a narovinu například hlásá, že odmítá migrační kvóty. Nejen to mu mohlo v posledním volebním průzkumu přinést 5 % hlasů, čímž by se nové hnutí Přísaha dostalo do Sněmovny. Na Šlachtu se tak začíná upínat pozornost a v úterním pořadu 360° se do něj pořádně opřel bývalý premiér Petr Nečas.

Robert Šlachta dělá politiku víc než deset let, akorát dnes už je to zřetelné a nemůže lhát, že ji nedělá. Jeho strana je vůdcovského typu, je to fízlovská parta, která s politikou zamíchá,“ prohlásil Nečas. 

Doporučeno
Cestování v době koronaviru: Do kterých zemí můžeš bez omezení, jaké jsou podmínky návratu a na co se připravit Cestování v době koronaviru: Do kterých zemí můžeš bez omezení, jaké jsou podmínky návratu a na co se připravit 8. června 2021 11:47

Šlachta se podle Nečase do politiky snažil dostat již delší dobu a jeho chování považuje za recidivu. „Každou funkci chtěl používat jako odrazový můstek k dalším politickým výšinám. Uvidíme, jak jeho fízl partaj dopadne,“ pokračoval v kritice bývalý premiér. 

Nečas na šéfovi hnutí Přísaha opravdu nenechal nit suchou a zmínil i to, že Robert Šlachta má údajně za sebou desítky zničených životů. „Zničil nám s manželkou profesní životy, společenskou pověst. Nestyděl se zveřejnit záběry ze zatčení mé ženy. To jsou běloruské poměry, které on tady zaváděl, a obávám se toho, že i jeho fízl parta půjde tímto směrem,“ postěžoval si Nečas.

I já jsem byl terčem ataku, nezatkli mě jenom proto, že jsem měl imunitu. Když mou ženu, která spala sama ve svém bytě, přišlo zatýkat 12 policistů včetně těžkooděnců nebo když domovní prohlídku provádělo 15 policistů, to jsou metody, které jsou v podstatě estébácké. Proto mluvím o této straně jako o fízl partaji, to není nic proti policistům,“ dodal v závěru Nečas s tím, že Šlachta prý rád používal estébácké praktiky.

Doporučeno
Přehled: Kde získat očkovací certifikát nebo čestné prohlášení a k čemu slouží Přehled: Kde získat očkovací certifikát nebo čestné prohlášení a k čemu slouží 8. června 2021 13:58
Domů
Sdílet
Diskuse