Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2021 16:31
Čas čtení 0:29
Ondřej Jarůšek

Další medaile pro Česko! Tenistka Vondroušová v Tokiu vybojovala stříbro

Další medaile pro Česko! Tenistka Vondroušová v Tokiu vybojovala stříbro
Zdroj: Jack Thomas/Getty Images
SPORT LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2020
Uložit Uložené

Česko si odváží další cenný kov.

Česká tenistka Markéta Vondroušová si odváží z letních olympijských her v Tokiu stříbrnou medaili. V sobotním napínavém finále dvouhry proti švýcarské tenistce Belindě Bencic prohrála členka české výpravy 2:1 na sety (7:5, 2:6 a 6:3). I přesto se však český sport raduje z dalšího cenného kovu.

O vítězkách ženské čtyřhry se pak rozhodne ve finále v neděli. O zlato zabojují Barbora Krajčíková a Kateřina Siniaková, proti kterým se postaví Viktorija Gobulic s dnešní soupeřkou Vondroušové Belindou Bencic.

Česká republika na letošních olympijských hrách získala už tři zlata. O to první se postaral střelec Jiří Lipták, druhé vybojoval kajakář Jiří Prskavec a o třetí se postaral judista Jiří Krpálek. Stříbrnou medaili kromě Vondroušové získal trapista David Kostelecký, který se zařadil po bok stříbrného kanoisty Lukáše Rohana. Bronz pak pro český šerm poprvé po 113 letech zařídil Alexander Choupentich.

Domů
Sdílet
Diskuse