Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2021 17:30
Čas čtení 0:44
Radim Šlechta

Andrej Babiš kvůli vyčerpání odložil očkování třetí dávkou vakcíny

Andrej Babiš kvůli vyčerpání odložil očkování třetí dávkou vakcíny
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Premiéra trápí vyčerpání z náročných předvolebních debat.

Andrej Babiš (ANO) kvůli vyčerpání zrušil termín, kdy se měl dostavit na třetí, posilující dávku proti nemoci covid-19. Měl ji dostat původně již dnes, následně ale termín přesunul na první volební den, tedy v pátek 8. října. Nakonec ji ale dostane až příští týden. Informoval o tom deník Právo s odvoláním na Babišův rozhovor na rádiu Impuls.

„Já jsem to zrušil, protože mi řekli, že zítra jdu ještě do Radiožurnálu a celkově to tělo je vyčerpané, tak půjdu příští týden ve čtvrtek,“ vyjádřil se Babiš. Mezi třetí, tzv. posilovací dávkou a druhou dávkou má uplynout zhruba osm měsíců. Premiér se nechal druhou dávkou vakcíny od společnosti Pfizer/BioNTec v lednu tohoto roku. 

Doporučeno
Zeman se na veřejnosti neobjeví, volební urnu přivezou prezidentovi do Lán Zeman se na veřejnosti neobjeví, volební urnu přivezou prezidentovi do Lán 7. října 2021 16:50

Babiše prý vyčerpávají četné předvolební debaty, kterých se musí účastnit. Včera navštívil Superdebatu v České televizi a dnes se chystá na Novu. Pro náročnost takových debat se rozhodl vakcínu odložit na příští týden.

Evropská agentura pro léčivé přípravky schválila třetí, posilující dávku pro lidi nad 18 let právě od společnosti Pfizer/BioNTec, schválená je také třetí dávka vakcína od společnosti Moderna pro lidi z rizikových skupin. K dnešku posilující dávku využilo více než 13 000 lidí. 

Domů
Sdílet
Diskuse