Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2021 v 18:19
Čas čtení 0:48
Tereza Šnajdrová

Muž v zahrádkářské kolonii v Praze polil ženu benzínem a zapálil ji. K vraždě se nyní doznal a hrozí mu až 18 let za mřížemi

Muž v zahrádkářské kolonii v Praze polil ženu benzínem a zapálil ji. K vraždě se nyní doznal a hrozí mu až 18 let za mřížemi
Zdroj: Policie ČR
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

K incidentu došlo koncem listopadu tohoto roku.

Muž, který koncem listopadu letošního roku v zahrádkářské kolonii na Praze 9 polil svoji družku benzínem a zapálil ji, se dnes doznal k vraždě. Policie případ nejprve vyšetřovala jako požár s usmrcením z nedbalosti, ale pachatel vyšetřovatelům přiznal, že ženu benzínem polil a následně zapálil záměrně, informuje Policie ČR. Muži nyní hrozí až 18 let za mřížemi.

Doporučeno
Zaměstnankyně žalují Teslu kvůli sexuálnímu obtěžování. Elon Musk údajně sexismus na pracovišti nepřímo podporoval Zaměstnankyně žalují Teslu kvůli sexuálnímu obtěžování. Elon Musk údajně sexismus na pracovišti nepřímo podporoval 15. prosince 2021 v 10:56

Na konci listopadu vyjížděli pražští policisté na oznámení, že se v zahrádkářské kolonii v Praze 9 nachází tělo ohořelé ženy. Po příjezdu na místo jí už bohužel nebylo pomoci a nacházel se zde i její druh, který byl popálen v oblasti dolních končetin,“ řekl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Vyšetřovatelé případ původně kvalifikovali jako usmrcení z nedbalosti, avšak výpověď muže obsahovala určité rozpory, což policistům napovědělo, že by za smrtí ženy mohlo být něco víc. Vyšetřování se tak následně ujali kriminalisté z 1. oddělení, kteří po přezkoumání důkazů došli k závěru, že se na smrti poškozené aktivně podílel její druh.

Při následném výslechu podezřelého se k činu doznal a uvedl, že svoji družku úmyslně polil benzínem a zapálil ji. Kriminalisté případ překvalifikovali na trestný čin vraždy a obviněný šestapadesátiletý muž může skončit, v případě odsouzení, až na osmnáct let za mřížemi,“ dodal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Domů
Sdílet
Diskuse