Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2022 14:38
Čas čtení 1:00
Tereza Šnajdrová

VIDEO: Miloš Zeman popřál Číně k novému lunárnímu roku. Ambasáda cenzuruje protirežimní komentáře pod videem

VIDEO: Miloš Zeman popřál Číně k novému lunárnímu roku. Ambasáda cenzuruje protirežimní komentáře pod videem
Zdroj: Čínská ambasáda
NEWS ČÍNA MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Prezident Miloš Zeman ve videu popřál svým „čínským přátelům“ k novému lunárnímu roku. Čínská ambasáda v Česku, která nahrávku zveřejnila, skrývá protirežimní komentáře pod videem.

Čínská ambasáda v Česku v pondělí obdržela video od prezidenta Miloše Zemana, který Číně a „čínským přátelůmpopřál hodně zdaru a štěstí do nového lunárního roku. Čínského rezidenta Si Ťin-pchinga nazval svým přítelem a zemi označil za „úspěšnou světovou velmoc." Pod videem se na Twitteru objevilo mnoho komentářů, jež upozorňují na tamní porušování lidských práv, ambasáda je ale cenzuruje.

Doporučeno
Miloš Zeman znovu podpořil povinné očkování a kritizoval NATO za zhoršení bezpečnostní situace Miloš Zeman znovu podpořil povinné očkování a kritizoval NATO za zhoršení bezpečnostní situace 26. prosince 2021 14:23

Vážení čínští přátelé,“ řekl Miloš Zeman hned v úvodu videa, v němž nechybí ani čínské titulky. „Nový rok se slaví v České republice v poněkud jiném datu než v Čínské lidové republice, ale tato data nejsou od sebe příliš vzdálená. A stejně tak od sebe nejsou vzdálená Česká a Čínská lidová republika, a to nikoli v geografickém smyslu, ale ve smyslu zemí, které obě usilují o prosperitu a které se mohou opírat o bohaté kulturní dědictví,“ pokračoval prezident.

Domů
Sdílet
Diskuse