Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2022 12:59
Čas čtení 1:01
Tereza Šnajdrová

Ceny pohonných hmot se v Česku vyšplhaly na historické maximum

Ceny pohonných hmot se v Česku vyšplhaly na historické maximum
Zdroj: Pixabay / Skitterphoto / volně k užití
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Ruská invaze na Ukrajinu zapříčinila narůst ceny pohonných hmot, která se během pár dnů vyšplhala na historické maximum. Za litr benzínu zaplatíš až 40 korun, za naftu pak 39 korun.

Na Ukrajině vypukla válka, která otřásla ekonomikou celého světa. Zdražuje se ropa, koruna oslabuje a hlouběji do kapsy budeme pravděpodobně muset sáhnout i kvůli plynu a pohonným hmotám. Právě cena pohonných hmot se ve středu večer v Česku vyšplhala na historické maximum a litr benzínu dnes koupíš za necelých 40 korun, informuje CCS.

Doporučeno
Sberbank v Česku končí. Toto jsou způsoby, jak se klienti mohou dostat ke svým penězům Sberbank v Česku končí. Toto jsou způsoby, jak se klienti mohou dostat ke svým penězům 3. března 2022 11:35

Oproti minulému týdnu se cena benzinu průměrně zvýšila o 1,93 korun a litr pohonu do svého vozidla koupíš za 39,36 korun. Podobně je na tom i nafta, jejíž cena v mezitýdenním porovnání narostla ještě více, a to o 2,34 korun. Litr nafty tě tak dnes bude stát zhruba 38,73 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse