Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2022 v 10:52
Čas čtení 0:56
Tereza Patočková

Uprchlický tábor uspořádal narozeninovou oslavu pro 7letou dívku z Ukrajiny

Uprchlický tábor uspořádal narozeninovou oslavu pro 7letou dívku z Ukrajiny
Zdroj: Rumunský hasičský záchranný sbor
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Uprchlický tábor v Rumunsku uspořádal tajnou narozeninovou oslavu 7leté ukrajinské dívce. Do Rumunska přišlo za 10 dní ruské invaze na Ukrajině přes 150 tisíc ukrajinských válečných uprchlíků.

Uprchlický tábor v Rumunsku uspořádal narozeninovou oslavu 7leté ukrajinské dívce Arině. Video z oslavy narozenin sdílela ve čtvrtek rumunská hasičská stanice ISU Suceava na svém Facebooku. V době psaní článku jej vidělo více než 14 tisíc lidí. Informuje o tom server Newsweek a Sky News.

Doporučeno
Václavák opět zaplnily desítky tisíc demonstrantů. Za Ukrajinu držely tři minuty ticha, připojil se Zelenskyj Václavák opět zaplnily desítky tisíc demonstrantů. Za Ukrajinu držely tři minuty ticha, připojil se Zelenskyj 4. března 2022 v 20:58

Na videu je vidět, jak dívka vychází ze stanu své rodiny mezi pracovníky tábora a hasiče, kteří jí zpívají narozeninovou písničku „happy birthday“. Ve chvíli, kdy všichni dozpívají, Arinu jeden z místních hasičů vezme do náruče a odnáší ji k narozeninovému dortu, kde po sfouknutí svíček dostala dárky. 

Rumunské ministerstvo vnitra sdílelo video na svém Twitteru s blahopřáním. „Všechno nejlepší Arino! Přejeme si, aby noční můra, kterou prožíváš, skončila co nejdříve to půjde a abys svoje příští narozeniny slavila doma," napsalo ministerstvo k videu. 

Invaze na Ukrajině zatím probíhá 10 den. Více než 1,3 milionu Ukrajinců dle OSN od začátku ruské invaze Ukrajinu opustilo. Rumunsko přijalo více než 150 tisíc z nich. Česko přijalo zatím 50 tisíc válečných uprchlíků. Nejvíce lidí potom přišlo do Polska, které přijalo 670 tisíc z nich. 

Domů
Sdílet
Diskuse