Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2022 v 11:47
Čas čtení 0:46
Tereza Patočková

PayPal kvůli invazi na Ukrajinu se svými službami v Rusku končí

PayPal kvůli invazi na Ukrajinu se svými službami v Rusku končí
Zdroj: Pexels / Brett Jordan / volně k užití
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Platební gigant PayPal v Rusku končí. Společnost vyslyšela žádosti Ukrajiny o ukončení činnosti v zemi, která proti ní spustila vojenskou invazi. Od začátku invaze navíc PayPal pomohl Ukrajině vybrat přes 150 milionů dolarů.

Americký poskytovatel platebních služeb PayPal Holdings pozastavil v Rusku své služby. Učinil tak v rámci sankcí mířených proti ruské invazi na Ukrajině. Paypal se tak přidal k řadám dalších finančních a technologických společností, které svoji činnost v Rusku v důsledku konfliktu na Ukrajině pozastavily nebo ukončily. Informoval o tom deník DailyMail a stanice CNBC.

Ve světle posledních událostí pozastavujeme v Rusku služby PayPal," uvedl v tiskovém prohlášení generální ředitel společnosti Dan Schulman. Dodal, že společnost stojí za mezinárodním společenstvím odsuzujícím ruskou vojenskou agresi.

Doporučeno
Uprchlický tábor uspořádal narozeninovou oslavu pro 7letou dívku z Ukrajiny Uprchlický tábor uspořádal narozeninovou oslavu pro 7letou dívku z Ukrajiny 5. března 2022 v 10:52

Mluvčí společnosti médiím sdělil, že PayPal bude ještě po určitou dobu výběry umožňovat a zajistí, aby byly zůstatky na účtech převedeny v souladu s platnými zákony a předpisy. 

PayPal, jež ruským klientům umožňoval mezinárodní transakce přestal ve středu v zemi přijímat nové klienty. 

Ukrajinská vláda PayPal k opuštění Ruska dříve vyzývala a zároveň firmu požadovala o  pomoc s fundraisingem. V pátek společnost PayPal uvedla, že od začátku invaze pomohla pro charity pomáhající na Ukrajině vybrat přes 150 milionů dolarů, což se řadí k jednomu z největších fundraisingů, který byl za tak krátkou dobu kdy uskutečněn.  

Sankce společnosti PayPal se v Rusku vztahuje také na jejich nástroj pro mezinárodní platební služby Xoom.

Domů
Sdílet
Diskuse