Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. dubna 2022 17:34
Čas čtení 1:02
Ilona Hobzová

Elon Musk se stal největší akcionářem Twitteru, jeho podíl má hodnotu zhruba 2,9 miliardy dolarů

Elon Musk se stal největší akcionářem Twitteru, jeho podíl má hodnotu zhruba 2,9 miliardy dolarů
Zdroj: TASR/AP
ZAJÍMAVOSTI ELON MUSK TWITTER
Uložit Uložené

Oznámil to výkonný ředitel Twitteru Parag Agrawal.

Šéf společnosti Tesla Elon Musk se tento týden stal největším akcionářem Twitteru, když v něm získal 9,2% podíl, který má hodnotu zhruba 2,89 miliardy dolarů. Výkonný ředitel platformy Parag Agrawal nedlouho poté oznámil, že Musk je nově také členem představenstva Twitteru. „Je tím, co potřebujeme, abychom byli silnější,“ uvedl Agrawal k rozhodnutí.

„Jsem nadšený z toho, že s vámi můžu sdílet informaci o jmenování Elona Muska do představenstva Twitteru,“ uvedl v úterý výkonný ředitel platformy Parag Agrawal.

Na základě společných rozhovorů s Muskem je podle Agrawala jasné, že Musk bude pro společnost obrovským přínosem. „Ve společnost s vášní věří, ale je také jejím intenzivním kritikem. To je přesně to, co na Twitteru i v zasedací místnosti potřebujeme,“ dodal.

Musk v reakci uvedl, že se velmi těší na spolupráci s představenstvem s cílem Twitter v následujících měsících výrazně zlepšit. 

Musk, který na Twitteru patří k nejvýraznějším osobnostem, v poslední době platformu opakovaně kritizoval za to, že nedodržuje zásady svobody slova. Minulý měsíc se dokonce zeptal svých 80 milionů followerů, zda podle nich Twitter dodržuje svobodu projevu. 70 % z respondentů odpovědělo ne. V další otázce se zeptal, zda je potřebná nová platforma, a naznačil, že vážně uvažuje o jejím vybudování.

Domů
Sdílet
Diskuse