Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. dubna 2022 18:53
Čas čtení 1:22
Vojtěch Vanda

Nové emoji kryptoburzy Binance na Twitteru připomínalo svastiku. Firma jej stáhla

Nové emoji kryptoburzy Binance na Twitteru připomínalo svastiku. Firma jej stáhla
Zdroj: Unsplash/Executium
ZAJÍMAVOSTI KRYPTOMĚNY
Uložit Uložené

Box s logem firmy, ze kterého vycházela čtyři ramena zahnutá doprava, jako nové emoji na Twitteru firmě Binance dlouho nevydrželo.

Kryptoburza Binance poskytla svým sledujícím na Twitteru nové emoji. Jeho design ale nápadně připomínal symbol nacistické Třetí říše – svastiku. Na podobnost upozornili sami uživatelé. Po kontroverzní vlně negativních reakcí po celé síti se jej firma rozhodla stáhnout. Informuje CNBC.

Sociální síť občas umožní firmám, aby si vytvořily vlastní emoji, které mohou používat k tomu, aby propagovaly svou činnost. Toho využila největší kryptoměnová burza Binance, která o sobě chtěla dát vědět hashtagy #Binance, #BNB a #BitcoinButton.

Design emoji byl však více než nešťastný. Jak upozornili uživatelé, z loga firmy vycházely čtyři ramena zlomená doprava v pravém úhlu, jež dohromady připomínala nacistickou svastiku. Logo však nebylo nakloněno a z největší pravděpodobností mělo připomínat asijský symbol naděje a spirituality v hinduismu a buddhismu. 

Firma si svého přešlapu byla jasně vědoma. „No, to bylo očividně velmi trapné,“ uvedla v tweetu, v němž se k emoji vyjádřila. „Nechápeme, jak je možné, že se emoji dostalo skrze několik kontrol a revizí, aniž by si toho někdo všiml. Nicméně v momentě, kdy jsme problém zaregistrovali, jsme emoji stáhli. Momentálně vybíráme nový design,“ vysvětlila společnost.

Kryptoburza Binance je největší burzou s kryptoměnami na světě. Založil ji Changpeng „CZ“ Zhao, který měl v lednu 2022, jak jsme tě informovali, disponovat jměním v hodnotě skoro 100 milionů dolarů (2,24 miliardy korun). Do odhadů, které provedl Bloomberg, nicméně není zahrnuto jmění, které má Zhao v kryptoměnách. Hodnota jeho jmění by tak mohla být mnohonásobně vyšší.

Mohlo by tě zajímat:
Jak se vyvíjely hranice Česka od roku 626 do současnosti? Video ukazuje rozpad a vznik území v průběhu let
Dva ruší vojáci oslavovali narozeniny svého „kolegy a kamaráda“ Adolfa Hitlera
Pražané si za plyn opět připlatí. V červnu se jim zdraží v průměru o třetinu
Domů
Sdílet
Diskuse