Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2022 10:47
Čas čtení 1:18
Tereza Patočková

Macronovi gratulují politici z celého světa. Přidal se i prezident Zelenskyj s Petrem Fialou

Macronovi gratulují politici z celého světa. Přidal se i prezident Zelenskyj s Petrem Fialou
Zdroj: TASR/AP
NEWS EMMANUEL MACRON FRANCIE
Uložit Uložené

Emmanuelu Macronovi k vítězství v prezidentských volbách gratulují osobnosti z celého světa.

Znovu zvolený prezident Francie Emmanuel Macron přijímá gratulace z celého světa. Včetně ukrajinského prezidenta Volodomyra Zelenského nebo českého premiéra Petra Fialy (ODS). 

Gratuluji prezidentovi a skutečnému příteli k vítězství ve volbách. Přeji Emmanuelu Macronovi nové úspěchy ve prospěch francouzského lidu. Vážím si podpory Francie a jsem přesvědčen, že společně kráčíme vstříc novým společným vítězstvím do silné a sjednocené Evropy!,“ napsal na twitteru Zelenskyj.

Novému prezidentovi pogratuloval také český premiér. „Gratuluji Emmanuelu Macronovi k vítězství ve volbách a obhajobě prezidentského mandátu.Francie je náš důležitý partner, máme zájem rozvíjet intenzivně naše vztahy a naše předsednictví EU přímo navazuje na to francouzské. Přeji Emmanueli Macronovi, ať se mu ve funkci i nadále daří,“ napsal.

Také britský premiér Boris Johnson se přidal ke gratulacím z celého světa. „Gratuluji ti Emmanuli ke znovuzvolení francouzským prezidentem. Francie je jedním z našich nejbližších a nejdůležitějších spojenců. Těším se na pokračování naší společné práce na problémech, které pro naše země a pro svět hodně znamenají,“ uvedl Johnson na svém Twitteru. 

Novému prezidentovi popřál také předseda evropské rady Charles Michael. 

Bravo Emmanueli,” napsal Twitter. „V této vypjaté době, potřebujeme pevnou Evropu a Francii, která je zcela zavázaná k budování suverénnější a strategičtější Evropské unie,“ dodal.

Doporučeno
Uřízl si uši, nos a prsty, chystá se na amputaci zdravé nohy a rozpůlení penisu. Anthony chce vypadat jako mimozemšťan Uřízl si uši, nos a prsty, chystá se na amputaci zdravé nohy a rozpůlení penisu. Anthony chce vypadat jako mimozemšťan 7. října 2023 11:00

Macron ve volbách zvítězil se ziskem 58,55 procenta hlasů. Jeho soupeřka Marine Le Pen získala 41,45 procenta. Výsledek voleb byl vzhledem k euroskeptickým a krajně pravicovým názorům Marine Le Pen s napětím očekáván i na mezinárodní scéně.

Domů
Sdílet
Diskuse