Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. května 2022 18:10
Čas čtení 1:11
Vojtěch Vanda

Část kapely U2 zahrála na improvizovaném koncertu v ukrajinském metru

Část kapely U2 zahrála na improvizovaném koncertu v ukrajinském metru
Zdroj: Prodip Guha/Getty images
ZAJÍMAVOSTI INVAZE NA UKRAJINĚ UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Frontman kapely U2 Bono a The Edge zahráli improvizovaný koncert v jedné z ukrajinských stanic metra. Údajně na pozvání prezidenta Zelenského.

Dva členové irské rockové kapely U2 zavítali na Ukrajinu a zahráli improvizovaný koncert v Kyjivě. Kapela to ohlásila na Twitteru. Do hlavního města válkou zkoušené země se dostavili frontman kapely Bono a kytarista The Edge. Prý přiletěli do země na přímé pozvání ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a odehráli vystoupení jako „gesto solidarity“.

Doporučeno
Z ocelárny Azovstal v Mariupolu byli evakuováni všichni civilisté Z ocelárny Azovstal v Mariupolu byli evakuováni všichni civilisté 8. května 2022 9:10

Koncert se podle Deníku N odehrál ve stanici Krešatyk v kyjivském metru. V jeho rámci také vystoupila ukrajinská pop rocková skupina Anytila. „Prezident Zelenskyj nás pozval do Kyjiva, abychom vystoupili na důkaz solidarity s ukrajinským lidem, a to jsme přesně udělali,“ sdělila polovina legendárního uskupení, které v rámci své kariéry získalo 22 ocenění Grammy.

Na síť se později dostala i videa přímo z vystoupení. Bono si střihl duet s frontmanem kapely Anytila Tarasem Topoljou, kdy oba pánové zpívali „upravenou“ verzi písně Stand By Me od Ben E. Kinga, v níž se v refrénu místo „stand by me“ zpívalo „stand by Ukraine“.

Jill Biden je na Ukrajině

Dva členové kapely U2 nicméně nejsou v neděli jedinými známými západními osobnostmi, které do Ukrajiny našly cestu. Svou cestu po Slovensku totiž ukončila první dáma Spojených států Amerických Jill Biden, která po návštěvě Bratislavy, kde vzdala hold například i Jánu Kuciakovi a Markétě Kušnírové, a hraničního přechodu Vyšné Německé odcestovala do Užhorodu. Zde se podle New York Times setkala s první dámou Ukrajiny Olenou Zelenskou.

Domů
Sdílet
Diskuse