Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2022 12:40
Čas čtení 0:32
Barbora Volfová

ČHMÚ varuje: Ve dvou krajích hrozí silné bouřky s krupobitím

ČHMÚ varuje: Ve dvou krajích hrozí silné bouřky s krupobitím
Zdroj: Unsplash/Brandon Morgan/volně k užití
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Bouřky bude doprovázet silný vítr, místy přívalový déšť a kroupy.

Na území Plzeňského a Jihočeského kraji hrozí v sobotu odpoledne silné bouřky doprovázené kroupami, silným větrem a přívalovými dešti. Výstraha, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), značí nízký stupeň nebezpečí. Meteorologové vyzývají k obezřetnosti a varují před padajícími větvemi či stromy.

Doporučeno
Zrušily se maturity, protože nebyl papír. Je tu bezpečno, místní si turistů neuvěřitelně váží, říká Češka na Srí Lance (Rozhovor) Zrušily se maturity, protože nebyl papír. Je tu bezpečno, místní si turistů neuvěřitelně váží, říká Češka na Srí Lance (Rozhovor) 1. června 2022 7:00

„Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ uvádí výstraha.

Silné bouřky by se měly na území Čech přehnat v odpoledních hodinách. V některých oblastech mohou způsobit rozvodnění malých toků, zatopení podchodů, podjezdů či sklepů.

Domů
Sdílet
Diskuse