Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. června 2022 11:25
Čas čtení 1:14
Vojtěch Vanda

Morbius vsadil na hype kolem memes. Za první den návratu do kin vydělal jen 85 tisíc dolarů

Morbius vsadil na hype kolem memes. Za první den návratu do kin vydělal jen 85 tisíc dolarů
Zdroj: ITAFILM
FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

Memes nejsou dostatečným faktorem určujícím komerční úspěch. To už film Morbius v hlavní roli s Jaredem Letem ví. Po znovunasazení do tisícovky kin v USA vydělal o víkendu jen 280 tisíc dolarů.

Film Morbius švédského režiséra Daniela Espinosy se prostě nedaří prodat. Důkazem může být znovunasazení do amerických kin poté, co se kvůli špatným recenzím a přijetí diváků utvořilo kolem snímku haló na internetu. Forbes informuje o tom, že ve zhruba tisícovce kin vydělal snímek Sony Pictures v pátek pouze 85 tisíc dolarů (za celý víkend 280 tisíc dolarů). 

Doporučeno
RECENZE: Morbius RECENZE: Morbius 31. března 2022 13:30

Co je na sci-fi hororu Morbius vůbec dobré? Kromě silného příběhu a pár skvělých postav zkrátka nic moc. Ostatně všechno důležité si přečteš v naší recenzi. „Tvůrci to všechno však neumí prodat jinak, než přes vizuální efekty a několik akčních scén. U nich však budeš mít pocit, že jsi je už viděl v nějakém jiném filmu, kde tě bavily víc. A to je obrovská škoda,“ napsali jsme.

Možná až velmi nehezky překvapující výsledek filmu v hlavní roli s Jaredem Letem se proto stal velmi vyhledávanou záležitostí posledních dní na internetu. Ne proto, aby si jej lidé mohli pustit ještě jednou, ale naopak aby si z něj mohli utahovat. Někdy se však stává, že i negativní reklama je reklama, čehož se pokusila využít společnost Sony. Během velkého mumraje memes tak nasadila snímek do kin znovu, jenže výsledek akorát potvrdil to, co už lidé i kritici dávno vědí. 

Morbius byl v programu 1037 kin a v pátek vydělal jen 85 tisíc dolarů (zhruba 1,9 milionu korun), celkově za víkend poté 280 tisíc dolarů (zhruba 6,4 milionu dolarů). Celkový výdělek 73,6 milionu dolarů (zhruba 1,69 miliardy korun) z amerických kin je opravdu málo. Pro představu: průměr 270 dolarů (6205 korun) na kino opravdu není bůhvíjaký výkon.

#MorbiusSweep

A na co to vlastně společnost Sony vsadila? Po internetu se začal šířit tzv. Morbius Sweep, jehož účelem byla oslava vybájeného komerčního i kritického sukcesu, přestože byl v realitě velmi tvrdě kritizován. Trend, jenž pochází z Redditu, akceleroval na začátku dubna 2022 na další sociální sítě právě ve spojitosti s velkým neúspěchem.

Domů
Sdílet
Diskuse