Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2022 8:36
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

Autorka eseje „Jak zabít svého manžela“ dostala doživotí za vraždu svého manžela

Autorka eseje „Jak zabít svého manžela“ dostala doživotí za vraždu svého manžela
Zdroj: Multnomah County Sheriff
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ŽENY, KTERÉ SE DOPUSTILY BRUTÁLNÍCH VRAŽD ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Nancy Crampton-Brophy před lety napsala esej „Jak zabít svého manžela“. O několik let později zabila svého muže, za což byla nyní odsouzena k doživotí.

Koncem května jsme tě informovali o případu, který přilákal pozornost médií z celého světa. Jednasedmdesátiletá Nancy Crampton-Brophy byla obviněna z vraždy svého manžela, kterého měla v roce 2018 zastřelit, aby získala jeho životní pojistku a další aktiva. Případ mnohé šokoval, neboť obviněná žena před několika lety napsala esej „Jak zabít svého manžela“. Za vraždu byla nyní odsouzena k doživotí, informují The Guardian a BBC.

Doporučeno
Vražedkyně Judy Buenoano otrávila své dva muže a na výletě utopila vlastního syna. Vraždy jí dlouho procházely Vražedkyně Judy Buenoano otrávila své dva muže a na výletě utopila vlastního syna. Vraždy jí dlouho procházely 14. dubna 2022 11:30

Jednasedmdesátiletá žena měla svého muže Dana Brophyho zastřelit, aby získala finance z jeho životní pojistky a dalších aktiv. Odsouzená pak u soudu tvrdila, že byla lépe finančně zajištěna, když její muž žil, ale podle obžaloby nemluvila pravdu.

policie
Zdroj: Multnomah County Sheriff

Obžaloba porotcům připomněla, že obviněná vlastnila speciální montážní sadu na „ghost gun“, což jsou neregistrované a nevysledovatelné střelné zbraně. Kromě toho si také na výstavě zbraní zakoupila pistoli Glock 17. 

Nancy Crampton-Brophy se bránila tím, že zbraně vlastnila kvůli přípravě na budoucí román. Ani to jí však nepomohlo a soud ji odsoudil na doživotí. O podmínečné propuštění pak 71letá žena může žádat po 25 letech ve vězení.

Pokud jsi fanouškem krimi příběhů, mohla by tě zajímat:
> Série o Nevyřešených vraždách
> Série o Ženách, které se dopustily brutálních vražd
> Série, v níž ti představujeme všechny Češky a Čechy odsouzené na doživotí
> Další články z naší krimi sekce
Domů
Sdílet
Diskuse