Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2022 12:49
Čas čtení 0:45
Radim Šlechta ČTK

Hasiči bojovali 39 hodin s požárem v Zápech u Prahy. Policisté zahájili vyšetřování

Hasiči bojovali 39 hodin s požárem v Zápech u Prahy. Policisté zahájili vyšetřování
Zdroj: HZS hlavního města Prahy
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Příčina požáru v Zápech není jasná. Vyšetřovatelé pracují s více verzemi.

Při vyšetřování příčin rozsáhlého víkendového požáru haly v Zápech u Prahy, který podle předběžných odhadů policie způsobil škodu za 100 milionů korun, pracují vyšetřovatelé se třemi verzemi. Nevylučují možnost úmyslného založení, variantou je též nedbalost nebo technická závada. ČTK to v pondělí sdělila policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

„Kriminalisté vyslýchají svědky a zajišťujeme kamerové záznamy, zadali jsme vypracování znaleckých posudků od hasičů,“ řekla Schneeweissová. Vyšetřovatelé budou postupně upřesňovat výši škody a vylučovat možnosti příčiny. Hala sloužila společnosti AD Partner jako sklad autodílů, byly v ní i oleje a plynové lahve.

U požáru v Zápech, ke kterému vyjeli hasiči v pátek před osmou večer, zasahovalo přes stovku hasičů a speciální technika. Na několik hodin vyhlásili nejvyšší stupeň požárního poplachu. Dvanáct metrů vysokou skladovací halu o půdorysu padesát krát patnáct metrů museli hasiči při hašení zdemolovat.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Hasiči požár zcela zlikvidovali v neděli dopoledne, téměř po 39 hodinách. Zraněn nebyl nikdo, z pátku na sobotu museli hasiči na několik hodin evakuovat pět lidí z okolních domů.

Domů
Sdílet
Diskuse