Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2023 10:33
Čas čtení 1:16
Richard Balog

VIDEO: Nová éra módního domu Gucci. Takto vypadá mužská kolekce pro období podzim/zima 2023 plná retro střihů a barevných tašek

MÓDA
Uložit Uložené

Milánský týden módy je tady. Sleduj záznam z první přehlídky italské ikony bez kreativního ředitele Alessandra Michela.

Vedení módního domu Gucci představilo první kolekci od odchodu Alessandra Michela z pozice kreativního ředitele. Nová éra Gucci začíná mužskými modely určenými pro období podzim/zima 2023. Za jejich vzhledem stojí designérská kancelář společnosti se sídlem ve Florencii.

Jinými slovy, kolekci navrhl interní kreativní tým, který dříve spolupracoval s Michelem. Pravděpodobně alespoň s určitým přispěním římského návrháře. Z našeho pohledu se jedná o zajímavé a komplexní dílo, které si najde svou cílovou skupinu.

Gucci
Zdroj: Gucci

Pokud máš rád*a monogramy, mimořádně luxusní oblečení, siluety s retro střihy a atraktivní kožené doplňky ve výrazných provedeních v záři reflektorů, pak je nová kolekce jako stvořená pro tebe.

Na přehlídkovém koberci v Miláně jsme viděli 48 siluet, které by se neztratily ani mezi kostýmy ve filmech režiséra Wese Andersona.

Interní kreativní tým Gucci vsadil při tvorbě jednotlivých modelů na kombinaci svěžích siluet, respektive střihů v retro stylu se zářivými barvami a rebelským duchem sedmdesátých let minulého století, který charakterizoval práci Michela. Kolekce přinesla eleganci v podobě dlouhých vlněných kabátů či nadrozměrných obleků, ale také prvky pouliční kultury. Příkladem jsou zkrácené letecké bundy, široké džíny s bandana motivem, úpletová souprava nebo vatovaná vesta či motorkářská výbava ze syntetických tkanin.

Samostatnou kategorií byly doplňky, ať už máme na mysli tašky v různých tvarech a velikostech, podkolenky, nebo obuv v podobě kožených holínek pokrytých monogramem či mokasín s umělou kožešinou. Návrháři popustili uzdu fantazii a výsledkem jsou extravagantní designy, které jsou na hranici nevkusu a jejichž využitelnost je v rámci každodenních outfitů diskutabilní.

Gucci
Zdroj: Gucci

„Dokud nebude oznámena nová kreativní organizace, designérská kancelář Gucci – tým výjimečných talentů – bude čerpat ze svých rozsáhlých zkušeností a znalostí módního domu, aby bezproblémově posunula vizi Gucci do budoucnosti,“ uvedl zástupce společnosti Gucci v prohlášení pro Highsnobiety.

Siluety z mužské kolekce určené pro období jaro/léto 2023 budou dostupné v online obchodu i v kamenných obchodech italského módního domu. Nyní si vychutnej půlhodinový záznam z přehlídky v doprovodu živé hudby, díky které měla milánská show skvělou atmosféru.

Domů
Sdílet
Diskuse