Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2023 23:50
Čas čtení 1:55
Ondřej Jarůšek

Dvoumetrový obr vyhrál na turnaji RFA po tvrdém TKO. Jak dopadly všechny další zápasy?

Dvoumetrový obr vyhrál na turnaji RFA po tvrdém TKO. Jak dopadly všechny další zápasy?
Zdroj: RFA
SPORT BOJOVÉ SPORTY BOX REAL FIGHT ARENA (RFA)
Uložit Uložené

Na turnaji RFA Ring Tour byl k vidění i zápas Davida s Goliášem.

Bojová organizace Real Fight Arena (RFA) vyměnila klec za provazy a v sobotu večer uspořádala na Slovensku v Trnavě turnaj RFA Ring Tour. Karta nabídla jedenáct zápasů, z toho šest v boxu a pět podle postojářských pravidel Real Fight.

Doporučeno
Nejmladší bojovník UFC míří do další bitvy! Čeká ho nebezpečný soupeř Nejmladší bojovník UFC míří do další bitvy! Čeká ho nebezpečný soupeř 22. ledna 2023 18:22

Fapšo se vrátil vítězně 

V hlavním zápase se představil slovenský ranař Sebastián „Tank“ Fapšo, který se v Real Fight zápase utkal s tvrdým Řekem Malkhazem Merebashvilim. Ostrá bitva dospěla až do konce třetího kola, po kterém si výhru na body odnesl bijec Fapšo.

Slovenský bojovník se díky tomu vrátil zpět do vítězného sedla po poslední prohře s Joiltonem Lutterbachem. Fapšo nicméně v sobotu po zápase řekl, že navzdory výhře se svým výkonem není spokojený a nepodařilo se mu dostat do zápasu. „Přísahám, že v příštím zápase předvedu plného Sebastiána Fapša,“ řekl.

Hlavní předzápas patřil boxerské odvetě Viliam Tankó vs. Jasur Zaripov. Ti do zápasu vstoupili hned ve vysokém tempu, které vydrželo po celá tři kola. Po jejich konci výhru na body slavil Tankó, který tak Zaripova porazil i podruhé.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

David vs. Goliáš? 

Před samotným turnajem se předmětem diskusí stal střet houževnatého slovenského bojovníka Patrika Jevického s kubánským boxerem Ferem Neyrou, který svého soupeře převyšoval o desítky centimetrů a ještě větší byla jeho zápasová zkušenost. Neyra měl na kontě skoro 200 zápasů, zatímco Jevický podle grafiky RFA pouze 3.

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

Jevický, který je známý tím, že se tvrdých soubojů nebojí, se sice snažil odolávat, výsledek ale pro diváky nebyl překvapením. Dvoumetrový Neyra ukončil slovenského soupeře ve třetím kole po tvrdé kombinaci zvedáku a háku. Do počítání jej dostal i předtím. 

Neyra byl jedním ze tří členů výpravy z Kuby (dalšími byli Mejias a Osvaldo), kteří přijeli poměřit síly s domácími bojovníky. Všichni tři Kubánci si nakonec z turnaje odvezli vítězství. Kompletní výsledky najdeš níže.

Doporučeno
„Velké změny!“ Bojová organizace RFA oznámila, co se v roce 2023 změní „Velké změny!“ Bojová organizace RFA oznámila, co se v roce 2023 změní 25. ledna 2023 11:44

Už příští týden se organizace RFA chystá uspořádat turnaj v Maďarsku. Budapešť bude hostit turnaj RFA 8 a kromě tamních zápasníků se na něm představí i bojovníci z Česka a Slovenska.

Výsledky zápasů turnaje RFA Ring Tour

 Erkan Murat porazil 3:0 na body Tomáše Drábika (Real Fight do 70 kg)

Giovis Salfran Mejias porazil 3:0 na body Erika Katonu (Box do 51 kg)

Štěpán Guba porazil 3:0 na body Jozefa Huráka (Real Fight do 75 kg)

Diaz Peralta Osvaldo vyhrál na TKO v 2. kole nad Tiborem Katonou (Box do 57 kg)

Dávid Štelmach porazil 2:1 na body Pavla Ospinnikova (Box do 80 kg)

Ruslan Tokhtarov porazil 3:0 na body Jakuba Kroftu (Real Fight do 70 kg)

Filip Hačko porazil 3:0 na body Kobu Gogoladzeho (Box do 75 kg)

Fer Neyra vyhrál na TKO ve 3. kole nad Patrikem Jevickým (Box heavyweight)

Erik Tóth vyhrál na KO v 1. kole nad Marcelem Szombatim (Real Fight do 86 kg)

Viliam Tankó porazil 3:0 na body Jasura Zaripova (Box do 63,5 kg)

Sebastián Fapšo porazil 3:0 na body Malkhaze Merebashviliho (Real Fight do 81 kg) 

Domů
Sdílet
Diskuse