Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2023 17:00
Čas čtení 0:49
Ilona Hobzová

Rodiče odmítli koupit letenku pro své dítě, nechali ho u odbavovací přepážky

Rodiče odmítli koupit letenku pro své dítě, nechali ho u odbavovací přepážky
Zdroj: TASR/AP Photo/Mindaugas Kulbis
ZAHRANIČÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Dvojici následně zadržela letištní ostraha.

Na letišti v izraelském Tel Avivu došlo v úterý k šokujícímu incidentu. Nejmenovaný manželský pár byl vyzván personálem společnosti Ryanair u přepážky k tomu, aby zakoupil letenku i pro své dítě. Dvojice to ale odmítla, dítě nechala v kočárku u přepážky a k další kontrole se vydala bez něj. Informovala o tom stanice CNN.

Podivný pokus, který rodičům nevyšel

„Cestující, kteří cestovali z Tel Avivu do Bruselu, se dostavili k odbavení bez rezervace pro své dítě. K bezpečnostní kontrole pokračovali bez kojence, kterého nechali u odbavení. Jeden z našich pracovníků kontaktoval letištní bezpečnostní službu, která cestující zadržela,“ uvedla mluvčí společnosti Ryanair v e-mailu pro CNN. 

Podle informací izraelského letištního úřadu se pár na letiště dostavil se zpožděním a chtěl se na palubu letadla dostat za každou cenu. Zřejmě i za cenu toho, že na místě nechá své dítě. Když dorazila policie, byla již podle mluvčí situace vyřešena. „Dítě bylo u rodičů a žádné další vyšetřování neprobíhá,“ doplnil mluvčí. 

Podle webových stránek společnosti Ryanair lze kojence při rezervaci online zahrnout do rezervace. Za jednosměrný let se v případě kojence, který sedí na klíně dospělého, platí poplatek ve výši dvaceti pěti eur. Pokud dospělí chtějí, aby dítě cestovalo v autosedačce, je třeba zaplatit za sedadlo na základě zvláštní dohody.

Domů
Sdílet
Diskuse